NATERALI SMO RIVALE DA SE BRANE! Nije bilo samokritike selektora Dragan Stojkovića Piksija u izveštaju o ranoj eliminaciji sa EURO 2024

Z. Ćorović

13. 07. 2024. u 08:00

PIKSI ostaje na klupi, a on je ostao opet bez samokritike u analizi lošeg rezultata "orlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Fudbalski Savez Srbije potvrdio je poverenje i pružio maksimalnu podršku selektoru reprezentacije Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva, među kojima je plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine.

НАТЕРАЛИ СМО РИВАЛЕ ДА СЕ БРАНЕ! Није било самокритике селектора Драган Стојковића Пиксија у извештају о раној елиминацији са ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP


Odmah zatim prosleđen je i selektorov izveštaj na osam strana u kojima je u zaključku ponovio uglavnom ono što je rekao i posle rane eliminacije sa Evra. U toj opširnoj analizi nigde nije pomenut incident sa kapitenom Dušanom Tadićem koji je sigurno uticao na slab rezultat, niti je bilo reči o bilo kakvom problemu u komunikaciji sa igračima. Piksi je izričit u stavu da je spletom nesrećnih okolnosti Srbija ostala bez plasmana u narednu rundu EP, jer nas niko nije nadigrao.

- Istakao bih da smo Srbiju predstavljali ponosno. Odgovorno tvrdim i stojim iza toga da su igrači dali svoj maksimum odnosno i više od svojih mogućnosti pogotovo ako u obzir uzmemo duge i iscrpljujuće sezone. Iz analize i egzaktnih podataka dolazimo do zaključka da nas niko u nijednom segmentu igre nije nadigrao niti ponizio, već smo naprotiv mi bili ti koji su svoje protivnike naterali da se brane, a to je bio slučaj u sve tri utakmice grupne faze. Mi smo bili ti koji su najskuplju selekciju i prvog favorita turnira Englesku naterali da se brani u svojih šesnaest metara više od 70 minuta. Ponosan sam na ovaj tim i ovu grupu igrača jer su svojim ponašanjem , pristupom , zalaganjem odnosom prema obavezama pokazali kako se igra i bori za Srbiju - naglasio je Stojković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Po Piksiju poraz od Engleza nismo zaslužili, Sližovence smo nadigrali, sa Dancima u najmanju ruku bili egal.

- Engleska je bila primorana da se brani u niskoj zoni skoro čitavo drugo poluvreme. Delovali smo u tom periodu atraktivn, lucidno i samouvereno, ali na žalost izostao je gol, odnosno rezultatsko poravnjanje. Istakao bih na osnovu statistickih parametara kao i prikazane igre pogotovu u drugom delu utakmice da je ovaj poraz nezaslužen i da je nakon svega viđenog i analiziranog nerešen ishod bio najrealniji. Statistički podaci ukazuju da smo na melu sa Slovenijom sazlužili i više od nerešenog ishoda, ali na žalost, kada na ovom nivou takmičenja ne iskoristite toliko šansi teško je da možete da se nadate pozitivnom rezultatu. Na meču sa Danskom krenuli smo na sve ili ništa, pogotovu polovinom drugog poluvremena. Pokušali smo sa izuzetno ofanzivnom formacijom i velikim rizikom u igri da dođemo do gola i osvojimo neophodna tri boda, međutim kao i na predhodnim utakmicama realizacija je izostala.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I zaključak je sa Piksjeve strane vrlo efektan, ali nigde nije pomenuto da reprezentaciju u narednom periodu čeka podmlađivanje.

- Rezultatom nisam zadovoljan, ali mogu da budem ponosan kako smo predstavili Srbiju na ovom završnom turniru. Pokazali smo se kao jedna kompetitivna ekipa spremna i sposobna da se takmiči i nadmeće sa najboljima selekcija sa Starog kontinenta.Ponosan sam jer je ovaj tim pokazao da je karakteran, da ima nesalomiv timski duh i da se bez obzira na okolnosti i situaciju nikad ne predaje. Za učesće i naš nastup na završnom turniru nikako ne smemo da kažemo da je bio debakl ili katastrofa kao što to neki žele da prikažu, već samo rezultatski neuspeh gde su detalji i sitnice odlučivali. Završili smo takmičenje, a da nismo bili niti poniženi niti nadigrani u bilo koja od tri meča grupne faze. Neophodno je da izvučemo pouke sa ovog takmičenja, a pritom da budemo svesni da smo se pokazali u društvu elite na više nego zadovoljavajućem nivou i da smo na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju na najkvalitetnijem i najzahtevnijim reprezentativnom turniru".

Podrška Piksiju iz FSS

IZVRŠNI odbor FS Srbije potvrdio je da će Stojković ostati selektor.

- Posle detaljnog izveštaja selektora A reprezentacije Srbije o učešću na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, potvrđeno je poverenje i data maksimalna podrška Draganu Stojkoviću u ispunjavanju narednih ciljeva koji se nalaze pred najboljim nacionalnim timom. To je predstojeći ciklus utakmica u Ligi nacija gde će akcenat biti na uigravanju i pripremi tima za kvalifikacije koje donose plasman na Prvenstvo sveta u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine - navodi se u saopštenju.

Sa Španijom 5. septembra

KAKO je saopšteno iz FSS, Stojković će sredinom avgusta biti na raspolaganju predstavnicima medija kada će i odgovorati na sva pitanja novinara.

Prve obaveze "orlova" u novom ciklusu Lige nacija selekciju očekuju 5. septembra protiv Španije u Beogradu i tri dana kasnije sa Danskom u Kopenhagenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!