"FURIJA" OPČINILA EVROPU: Ne pamti se kada je neka ekipa dominantno slavila na prvenstvu Evrope kao Španija u Nemačkoj

Đ. S.

15. 07. 2024. u 19:30

SEDAM maksimalnih pobeda, prolazak kroz "grupu smrti", pa onda i najteži put do finala. Ne pamti se kada je neka reprezentacija ovako dominantno i zasluženo osvojila neko veliko takmičenje kao Španija Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. U prvoj fazi, srušili su Hrvatsku (3:0), Italiju (1:0) i Albaniju (1:0), a onda su redom padale Gruzija (4:1), Nemačka (2:1) i Francuska (2:1).

ФУРИЈА ОПЧИНИЛА ЕВРОПУ: Не памти се када је нека екипа доминантно славила на првенству Европе као Шпанија у Немачкој

FOTO: TANJUG/AP

Na red je došao megdan za krunu i sudar sa Engleskom i još jedna demonstracija čistog fudbalskog kvaliteta za četvrtu krunu kontinentalnog prvaka, ujedno i 27. vezana pobeda španskog tima u finalu, bilo da se radi o reprezentaciji ili klubovima.

Na proslavi i Alkaraz

ŠPANSKI teniser Karlos Alkaraz bio je na proslavi sa fudbalskom reprezentacijom povodom osvajanja Evropskog prvenstva, koja se održala u Madridu. Fudbaleri Španije su u nedelju osvojili Evropsko prvenstvo, dok je Alkaraz pobednik Vimbldona. Španci su stigli iza podneva u Madrid, zatim je u planu poseta Kralju Felipeu, kao i premijeru Pedru Sančezu. Nakon toga, na programu je šetnja ka Palati Sibeles i proslava sa navijačima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bez zareza ili tri tačke, Španci su umarširali u Berlin i iz njega izašli sa široko podignutim rukama. Heroja je mnogo, od generala Luisa de la Fuentea, preko čitave defanzivne linije, MVP Rodrija, ključnog čoveka Danija Olma, mladih brzanjaca Nika Vilijamsa i Lamina Jamala, pa sve do "zlatnih džokera" Mikela Merina, čiji je hitac slomio Nemačku, pa onda i Mikela Ojarzabala, junaka finalnog susreta.

- Uradio sam svoj posao i imao sam sreće da postignem gol za pobedu. Ako ste dovoljno srećni da postignete gol... to je najbolje. Bilo mi je teško zbog povrede, tako da je ova radost posebna posle svega što sam prošao. Bio je red na mene da postignem gol, ali ova pobeda je bila za sve. Mi smo porodica - sumirao je utiske Sosijedadov ofanzivac Ojarzabal.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Poseban pasus u svakom hvalospevu ovih dana zaslužio je i selektor De La Fuente, koji je u ruke dobio neobrađen cirkon i stvorio dijamant za ponos čitave nacije. Dao je slobodu razigranim mađioničarima, pružio poverenje mladim igračima i nakon silnih titula u omladinskim kategorijama, ostavio je neizbrisiv pečat i u seniorskom fudbalu.

FSS: Vidimo se u Beogradu

PRVI meč nakon osvajanja Evropskog prvenstva za reprezentaciju Španije, biće sudar sa Srbijom u Beogradu. "Furija" će sa "orlovima" otvoriti grupnu fazu A divizije u Ligi nacija, takmičenja čiji su aktuleni šampioni (u grupi su još Švajcarska i Danska). Biće to prvo gostovanje Španije u Beogradu još od 2005. i kvlaifikacija za Svetsko prvenstvo (0:0).

Inače, FSS je juče čestitao Španiji osvajanje EP.

- Španija, čestitamo! Vidimo se uskoro u Beogradu - piše u objavi FSS na društvenim mrežama.

De La Fuente je još jedan dokaz da sistemski rad uvek daje rezultate i kada se pogleda "godina proizvodnje" okosnice španskog tima, jasno je da ih velike stvari tek čekaju.

- Jako smo srećni i ponosni na ovu sjajnu grupu fudbalera, i vreme je da uživamo. Mislim da smo uradili nešto što je bilo veoma teško postići. Za nas, ovo je dan čiste sreće i sve što želimo je da uživamo u njemu. Uskoro ćemo početi da razmišljamo o budućnosti, jer je ovo veoma ambiciozna grupa koja želi da osvoji još mnogo turnira - sumirao je utiske selektor evropskog prvaka.

Porciju slavodobitnog pisanija dobiće i ubitačna krila Jamal i Vilijams, momci koji su režirali vodeći pogodak Španije, a talentovani Bask je proglašen i igračem utakmice.

- Trenutno nismo baš svesni šta smo uradili. Kada se vratimo u Španiju, moći ćemo da uživamo u ovome sa navijačima koji su nam uvek pružali ljubav i toplinu. Ušli smo u istoriju. Svaki fudbaler sanja o ovakvom trenutku. Ovo je za sve koji su verovali u mene od samog početka - konstatuje Vilijams.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)