FUDBALU SE NE VRAĆA KUĆI: Moraće Englezi još da se načekaju na prvi međunarodni trofej od 1966.

Đ. S.

15. 07. 2024. u 23:10

PEVALI su Englezi u Londonu, ponavljali u Berlinu "Fudbal se vraća kući". Izgleda da mu još nije vreme da se vrati u kolevku, tamo odakle se proširio na sve meridijane sveta. Dogurala se nekako reprezentacija Engleske do finala Evropskog prvenstva, drugi put uzastopno su pokušali da se popnu na krov Starog kontinenta, ali pre tri godine Italija, a onda i u nedelju Španija, pokazali su im da još nešto fali za prvi međunarodni pehar još od Mundijala 1966.

ФУДБАЛУ СЕ НЕ ВРАЋА КУЋИ: Мораће Енглези још да се начекају на први међународни трофеј од 1966.

FOTO: TANJUG/AP

Šta je to nešto, teško je dokučiti? Novi selektor, svakako je jedna opcija. Geret Sautgejt nije želeo posle poraza od Španije da priča o potencijalnom ostanku. Iako često kritikovan, Sautgejt je najbolji engleski selektor u istoriji, ako se gledaju striktno rezultati na velikim takmičenjima.

- Izgubiti finale je neverovatno teško. Prvo, čestitam Španiji bili su najbolji tim na turniru. Naši igrači su bili neverovatni i nisu mogli daju više truda, želje, karaktera. Teško je razmišljati tako brzo nakon ovakvog poraza. Naravno, nikome nikada nije uspelo da odvede Englesku u dva uzastopna finala, ali došli smo da pobedimo, a to nismo uspeli - konstatovao je tužni Sautgejt.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Teško je bilo i kapitenu Hariju Kejnu, zamenjenom u 60. minutu u utakmici koja ga je ponovo ostavila bez pehara. Još malo će ubojiti Englez napuniti 31. godinu, ali trofejna vitrina i dalje zvrji prazna.

- Izgubiti u finalu je teško koliko god je to moguće... Uradili smo mnogo izuzetnih stvari da bi uopšte stigli dovde. Toliko smo želeli da osvojimo pehar zbog sebe, ali i zbog navijača i svih koji su verovali u nas ceo put - dodao je neutešni kapiten Albiona.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!