HEROJ, A IZDAJNIK! Dok Španija slavi Mikela Ojarzabala, njegova majka ne sme da izađe na ulicu

Novosti online

16. 07. 2024. u 07:52

ŠPANIJA je osvojila Evropsko prvenstvo u jednoj fudbalskoj lepotici savladala Englesku s 2:1, a čovek koji je rešio finale nalazi se u velikom problemu.

ХЕРОЈ, А ИЗДАЈНИК! Док Шпанија слави Микела Ојарзабала, његова мајка не сме да изађе на улицу

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Mikel Ojarzabal je preko noći postao omiljen i omražen na Pirinejima. Veći deo Španije ga slavi kao heroja, ali u Baskiji gde je on rođen ga smatraju izdajnikom.

Poznato je da stanovnici ove pokrajine se već decenijama bore za nezavisnost i žele svoju državu, tako da dobar deo njih ne podržava špansku reprezentaciju. Odmah posle pobede Španije u finalu, na fasadi zgrade u Etoriju, gradiću u Baskiji u kome živi majka Mikela Ojarzabala, osvanuo je uvredljiv transparent koji je pre svega nju zabrinuo.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na njemu piše "Ne igranju za Španiju", uz istaknutu baskijsku zastavu i precrtanu zastavu Španije. Na sve to, napisana su i imena Merina i Ojarzabala uz natpis izdajnici, kao i svastika.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Inače, ovog leta Baskija je imala veliki broj predstavnika u reprezentaciji Španije jer su Unai Simon, Danijel Vivijan, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Niko Vilijams i Mikel Ojarzabal rođeni u ovoj španskoj pokrajini. 

BONUS VIDEO: Inijesta o Jamalu: Za šesnaestogodišnjaka nije normalno to što radi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)