LEGENDA PARTIZANA ŠOKIRALA IZJAVOM: Bio sam veliki navijač Zvezde

Novosti online

25. 05. 2021. u 18:26

Program u improvizovanom studiju na stadionu "Rajko Mitić" počeo je na zanimljiv način, legende Crvene zvezde i Partizana, Boško Đurovski, odnosno Nebojša "Uške" Vučićević otkrili su detalje kako je malo falilo da potpišu za suprotne tabore.

ЛЕГЕНДА ПАРТИЗАНА ШОКИРАЛА ИЗЈАВОМ: Био сам велики навијач Звезде

Foto: M.Vukadinović/N.Paraušić

Obojica su igrali za "večite" tokom 80-ih godina prošlog veka, Đurovski je u Zvezdi proveo 11 godina, u razmaku od 1978. pa do 1989. Boško Đurovski je odigrao preko 230 utakmica i postigao je preko 40 pogodaka.

Sa druge strane brda, Nebojša Vučićević je u Partizanu igrao od 1984. pa do 1989. godine, a u tom periodu je odigrao 140 utakmica i postigao je 26 pogodaka.

Tokom razgovora u studiju, Vučićević je otkrio da je pre dolaska u Partizan bio veliki navijač Crvene zvezde, kao i da je njegov transfer već bio dogovoren.

- Ja sam se sve dogovorio sa Džajom 1984. godine, trebalo je da pređem u Zvezdu, sutradan je trebalo da potpišem - otkriva Vučićević, a potom nastavlja o tome kako je ipak završio u Partizanu

- Otišao sam potom u Gornji Milanovac gde imam kuću i otac mi je bio tamo. Ali, tu su banuli neki ljudi iz Partizana, ostali sa mnom i doveli me, pa sam umesto za Zvezdu, potpisao za Partizan. Mnogo više novca sam dobijao od Zvezde, ali tada nisam gledao to.

Vučićević je u Partizan stigao iz OFK Beograda, gde je za tri sezone odigrao 40-ak utakmica i postigao 16 golova.

Foto: M.Vukadinović/N.Paraušić

 

- Meni često ne valja kada kažem istinu, ja sam bio veliki Zvezdaš! Ali, najviše su me ubedili da je tu Mrkela, da on nosi broj 11 i da ću teško pored njega da igram, a ovamo je Klinčarski odlazio u inostranstvo i slomili su me na tu priču, a što se tiče novca, sigurno sam 10-15 puta više dobijao od Zvezde - istakao je Vučićević, a celokupno izlaganje je podstaklo i Boška Đurovskog da priča o svojoj karijeri

Boško Đurovski je skoro celu karijeru proveo u Zvezdi, izuzev nje igrao je još u Serveteu u Švajcarskoj.

- I mene je Partizan kontaktirao, ako smo već iskreni. Sastao sam se sa Mocom Vukotićem, razgovarao sam, ali iako su davali velike pare, ljubav prema Zvezdi je presudila. Ali, Partizan se kasnije osvetio sa Milkom - rekao je Đurovski o tome kako je "zamalo" obukao dres večitog rivala, a onda je počeo priču o svom bratu Milku

- Posle onog Šajberovog prvenstva, oni su ga "kidnapovali", vodili su ga u Prag, čini mi se. Tada je dao reč njima i otišao. Ja sam pokušavao da ga ubedim, do poslednjeg trenutka nisam verovao, ali on nije želeo da pogazi reč. Meni su pošle i suze, mislim da je Milko pogrešio, ali šta je tu je - zaključio je Boško o svom bratu Milku, koji je prešao u Partizan.

Milko Đurovski je proveo četiri godine u Partizanu, za to vreme je odigrao 70 utakmcia i postigao je 38 pogodaka, pre nego što je otišao u Holandiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima