DARKO PANČEV: Treba raditi na jačanju domaćeg fudbala, Englezi i Holanđani prate samo svoje lige (VIDEO)

Novosti online

27. 05. 2021. u 16:42

DOSTA se govori o kvalitetu fudbala na Balkanu, a tu i tamo stidljivo se pomene i osnivanje Regionalne fudbalske lige.

ДАРКО ПАНЧЕВ: Треба радити на јачању домаћег фудбала, Енглези и Холанђани прате само своје лиге (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Neki su za, neki su protiv regionalnog takmičenja, a legenda Crvene zvezde Darko Pančev priseća se perioda kada je jugoslovenski fudbal bio najjači. 

- Ja pričam mladima, oni gledaju Sautempton - Lids, a ja Željo - Čelik - pitaju me zašto, ja im kažem da me to interesuje. Mladi iz Engleske ne gledaju druga prvenstva, gledaju svoje prvenstvo. Ja u regionu sva prvenstva računam kao moja prvenstva. Zašto? Ja sam odrastao u takvom duhu, igrali smo jugoslovensko prvenstvo, rekao je Pančev. 

Potom je makedonski fudbaler poručio da se treba više raditi na popularizaciji domaćih šampionata kako bi i mlađima bila interesantnija. 

- Recimo, navijači u Holandiji gledaju samo svoje prvenstvo, tako je bilo i u moje vreme. Kada smo bili mlađi, oni koji su pratili naš fudbal, pratili su samo naše prvenstvo, a ne strana prvenstva. Svugde je to normalno, ja to objašnjavam da mladi shvate. Sada je malo pao kvalitet fudbala, nije kao što je bila jugoslovenska liga i možda ih ne privlači... Mislim da se jednom dobrom kampanjom, mlađe generacije shvatiti da nije loše gledati naša prvenstva, rekao je Pančev. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu