RAŠFORD NA METI RASISTA: Nastavnik matematike mu slao slike majmuna u porukama

Novosti online

27. 05. 2021. u 18:08

POSLE epskog finala Lige Evrope u kome je Viljareal posle 11 serija penala savladao Mančester junajted, tamnoputi igrači engleske ekipe doživeli su niz rasističkih napada od huligana, a najgore je prošao Markus Rašford.

РАШФОРД НА МЕТИ РАСИСТА: Наставник математике му слао слике мајмуна у порукама

Foto: AP

Rašford je po opštoj oceni bio i najlošiji pojedinac u redovima crvenih đavola, ali to nije nikome opravdanje da mu proile na društvenim mrežama zasipa uvredljivim komentarima i slikama.

- Do sada sam izbrojao bar 70 rasističkih napada na profilima koje imam na društvenim mrežama. Onima koje se trude da se osećam gore nego što se već osećam - srećno u pokušaju - napisao je Rašford.

Englesk ireprezentativac apostrofirao je jednog zlostavljača na koga je posebno ogorčen zbog njegovog zanimaljnja:

- Više sam ogorčen zbog toga što je jedan od zlostavljača, koji mi je preko poruka poslao brdo majmunskih emodžija - učitelj matematike koji ima otključan profil! Pa on uči decu! I zna da može slobodno da vređa na rasnoj osnovi bez posledica..."

O incidentu na društvenim mrežama oglasili su se i iz kluba:

- Nakon završetka finala naši su igrači bili izloženi sramnom rasističkom zlostavljanju. Ako primetite bilo koji oblik zlostavljanja ili diskriminacije, delujte i to prijavite - objavili su iz Mančester junajteda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ZA PREVENCIJU GOJAZNOSTI I DIJABETESA: Dečja bolnica u Novom Sadu dobila najsavremeniju Inbody vagu