HAOS PRED START EP: UEFA naredila Ukrajini da povuče sporne dresove

Novosti online

10. 06. 2021. u 12:14

UNIJA evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) naložila je danas fudbalskoj reprezentaciji Ukrajine da ukloni politički natpis sa dresova koje će nositi na Evropskom prvenstvu.

ХАОС ПРЕД СТАРТ ЕП: УЕФА наредила Украјини да повуче спорне дресове

Foto: Printskrin

UEFA je u saopštenju ocenila da slogani „Slava Ukrajini!“ i „Slava herojima!“, kao i obris Ukrajine sa Krimom u svom sastavu na dresovima ukrajinskog tima - jasno politički, sa istorijskim i militarističkim značenjem.

"Zbog toga se ovaj konkretni slogan sa unutrašnje strane dresa mora ukloniti za upotrebu na takmičarskim utakmicama UEFA", navodi se u saopštenju, prenose ruski mediji.

FIFA je saopštila da će ostati neutralna u političkim pitanjima i naglasila da je pitanje dresa Ukrajine na evropskom fudbalskom prvenstvu u nadležnosti UEFA.

Foto: Printskrin

 

Slogan „Slava Ukrajini! Herojima slava!“, nastao je u periodu Drugog svetskog rata, kao pozdrav članova „Organizacije ukrajinskih nacionalista“ i „Ukrajinske ustaničke vojske“, čiji lider je bio Stepan Bandera, koji je sarađivao i sa nacistima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima