ZAJEDNICA SUPERLIGE ODGOVORILA: Inicijative svih klubova su dobrodošle

Tanjug

22. 06. 2021. u 18:26

INICIJATIVE koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, kao i svih ostalih klubova, dobrodošle su i organi Zajednice su pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala, navodi se u saopštenju Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

ЗАЈЕДНИЦА СУПЕРЛИГЕ ОДГОВОРИЛА: Иницијативе свих клубова су добродошле

FOTO: AP

Večiti rivali sinoć su u zajedničkom saopstsenju izneli zahteve u interesu srpskog fudbala pred danšanju Skupštinu zajednice Superlige i Prve lige Srbije, koja održana u Sportskom centru FS u Staroj Pazovi.

Kako se navodi, ocenjeno je da su organizaciono obe lige uspešno sprovedene uzimajući u obzir veoma teške uslove koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

- Svi subjekti uključeni u sprovođenje takmičenja zaslužni su za uspešno okončanje sezona koje su u istoriji imale najveći broj utakmica, čak 380 utakmica i svakoj ligi - stoji u saopštenju zajednice.

Iskazano je zadovoljstvo pokrenutim projektima Zajednice koji se odnose na IT deo a koji obuhvataju Fantazi Superligu Srbije, Youtube kanal Arhive Super lige Srbije.

- Klubovi su obavešteni o uvodenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Super ligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu. Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije - ističe se.

Navodi se i da je istovremeno inicirano je da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa.

Zajednice Superlige i Prve lige Srbije izrazile su i nadu da će se u narednoj sezoni stvoriti bolji epidemiološki uslovi koji će omogucihti prisustvo publike na stadionima i intenzivniji rad organa Zajednice.

U okviru današnje sednice izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored takmičenja u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2021/2022.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?