ODBOR ZA HITNA PITANJA FSS PREINAČIO PRVOBITNU ODLUKU: Superliga, ipak, sa 16 timova

N. I.

07. 07. 2021. u 09:00

ODBOR za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije preinačio je juče sopstvenu odluku od pre 20 dana o sistemu takmičenja i broju klubova koji će se takmičiti u Superligi od sledeće, odnosno sezone 2022/2023.

ОДБОР ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФСС ПРЕИНАЧИО ПРВОБИТНУ ОДЛУКУ: Суперлига, ипак, са 16 тимова

FOTO: FSS/Printskrin

Prvobitna odluka glasila je da će od ove sezone (2021/2022) elitni rang takmičenja imati 16 klubova, a od naredne - 14 ekipa.

Međutim, za samo 20 dana došlo je do nove promene propisa, a mnogi su skloni mišljenju da je to učinjeno posle javne zamerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je nejasno zašto se broj učesnika u Superligi iz godine u godinu smanjuje, dok država kreće u izgradnju novih i modernih stadiona.

Tako je petočlani Odbor za hitna pitanja, u sastavu: Nenad Bjeković, Novica Tončev, Dragan Simović, Branko Stojaković i Bojan Pavićević doneo novu i valjda konačnu odluku o broju klubova Superlige, ali nije vodio računa o zakonskoj regulativi koja kaže da svi propisi o sistemu takmičenja u okviru FSS moraju biti izglasani 40 dana pre starta takmičenja, a jučerašnja odluka je doneta 11 dana pre početka Superlige, 17. jula.

Inače, juče je promenjeno i pravilo o dozvoljenom broju stranaca u timovima Superlige, pa će, tako, na terenu biti dozvoljeno prisustvo četvorice stranih igrača, dok će njihov broj na klupi za rezerve biti, praktično, neograničen.

Na snazi je ostalo pravilo o bonus (mladim) igračima, pa će klubovi biti u obavezi da na terenu imaju jednog fudbalera do 21 godine svih 90 minuta, umesto dva igrača u prvom poluvremenu, kao u prošloj sezoni. Potvrđena je i odluka o razrešenju četvorice arbitara koji više neće biti na Elit listi. To su: Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Novica Anđelovski i Đorđe Čolović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu