ENGLESKA NAKON 55 GODINA U FINALU NA EURO 2020: Pričaće se o penalu, Vembli taličan za domaćina! (VIDEO)

A. Ilić

07. 07. 2021. u 20:47 >> 23:41

FUDBALERI Danske eliminisani su u polufinalu Evropskog prvenstva u fudbalu. Od njih je na Vembliju bolja bila selekcija Engleske.

ЕНГЛЕСКА НАКОН 55 ГОДИНА У ФИНАЛУ НА ЕУРО 2020: Причаће се о пеналу, Вембли таличан за домаћина! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva poštov je večeras pobedila Dansku posle 120 minuta borbe rezultatom 2:1 (1:1). 

Danci su poveli golom Damsgora u 30. minutu, a Englezi izjednačili autogolom Kjera u 39. Strelac pobedonosnog gola bio je Hari Kejn, nakon odbitka i pošto mu je Šmajhel odbranio penal u 105. minutu.

Istovremeno, Danci su imali svoje opasne pokušaje u napadu i strpljivo čekali svoju šansu. U 30. minutu, Danci su poveli, Damsgor je namestio loptu na 30 metara i poslao je pravo pod prečku Pikforda, koji je prvi put primio pogodak na ovom EP. 

Englezi su krenuli u ofanzivu, u 38. minutu Sterling je imao najbolju šansu na utakmici, ali je Kasper Šmajhel maestralno intervenisao. Ipak, samo minut kasnije, nakon što je Saka vratio oštru povratnu kroz peterac, Kjer je u želji da je izbije poslao u sopstvenu mrežu za 1:1. 

Ipak, u 104. minutu, sudija je pokazao na belu tačku, Mele je sa leđa oborio Sterlinga, VAR je potvrdio odluku glavnog arbitra. 

Odgovornost je preuzeo Kejn, čiji je udarac sjajno pročitao i odbranio nestvarni Šmajhel, ali je na odbijenu naleteo napadač Totenhema za 2:1.

Danci nisu imali više snage, Brajtvajt je imao još jedan opasan pokušaj, ali Englezi su sačuvali prednost i plasirali se u finale gde će se u nedelju od 21.00 sastati sa Italijom.

Engleska - Danska 2:1 (1:1) 
(Kejn 105'p, Kjer ag 39' - Damsgor 30')

Engleska (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Megvajer, Šo - Rajs , Filips - Saka (Grejliš od 69' - Tripijer od 106'), Maunt (Foden od 95'), Sterling - Kejn.

Danska (3-4-3): Šmajhel - Vestergor (Vind 105'), Kristensen (Andersen od 79'), Kjer - Striger Larsen (Vas od 67'), Dilejni (Jensen od 88'), Hejbjerg, Mele - Damsgor (Pulsen od 67'), Dolberg (Norgard od 67), Brajtvajt

DRUGI PRODUŽETAK 2:1 

120. KRAJ MEČA 

119. MINUT - Ponovo je Sterling izašao pred Šmajhela koji mu je skinuo loptu i sačuvao mrežu. 

113. MINUT - Sterling je nanizao nekoliko fudbalera Danske, dodao do Kejna koji se spetljao u petercu, Kjer je odlično igrao odbranu nad fudbalerom Totenhema, a ovaj neželeći da rizikuje vraća loptu na centar. 

110. MINUT - Splasnuo je intenzitet igre nakon gola Engleske. Danci pokušavaju da naprave višak dodavanjima u prostor, ali neostaje im svežine za to. 

PRVI PRODUŽETAK 2:1 

105. MINUT - GOL HARI KEJN!  Kejn protiv Šmajhela oči u oči. Brani Šmajhel, a Kejnu se na nogu odbija lopta. Engleska vodi. 

102. MINUT - PENAL ZA ENGLESKU! Mele je oborio Rahima Sterlinga, negoduju Danci! 

101. MINUT - Englezi dodaju loptu na polovini gostiju, Danska ne dira loptu. 

100. MINUT - Danska u produžetku gotovo da ne prelazi na polovinu Engleske. Ne uspevaju vezisti, a ni napadači da zadrže loptu. Veliki pritisak Engleske u ovim momentima. 

FOTO: Tanjug

98. MINUT - Megvajer još jednom pokušava glavom, ovoga puta je blokiran. 

93.MINUT - Hari Kejn definitivno važan faktor večeras. Ponovo je šutirao , Kasper Šmajhel ne dozvoljava lopti da uđe u mrežu! 

DRUGO POLUVREME 1:1 (1:1) 

90+5. MINUT - Maunt po desnoj strani izvodi prekid, ponovo pronalazi Mekgvajera, a defanzivac Junajteda slabo udara glavom po lopti, lak plen za Šmajhela. 

90+3. MINUT - Nesporazum u redovima Gordog albiona. Maunt je poslao do Grejliša po desnoj strani, a Kejn, koji ga nije video, pokupio je loptu, na kraju ništa od obećavajuće akcije. 

90+1. MINUT - Kejn je pokušao da pronađe prostor u petercu, na kraju gubi loptu - bez opasnosti po gol Kaspera Šmajhela. 

90. MINUT - Produžena je utakmica šest minuta. 

89. MINUT - Kruže Englezi oko šesnaesterca Dancke, ali nedostaje završnice. Izgleda kao da i jedni i drugi jedva čekaju produžetke i pauzu. 

FOTO: Tanjug

84. MINUT - Nedostaje završnog pasa gostima. Dilejni je samo jedan u nizu koji izglednu priliku završi dodavanjem napamet koje na kraju ne muči Engleze. 

80. MINUT  - Filips je završio obećavajuću akciju šutem daleko od okvira gola. 

74. MINUT - Kejn je oboren u šesnaestercu, Norgord je pao na zemlju, zajedno sa njim, VAR će proveriti odluku Makelea koji pokazuje da nema penala. 

73. MINUT - Maunt je pokušao nešto između centaršuta i šuta, uspeva uz dosta muke Šmajhel da izbaci loptu u korner. 

71. MINUT - Vas dobija drugi žuti karton na meču. 

FOTO: Tanjug

62. MINUT - Nižu se šanse kao na traci! Maunt je primio odličnu loptu, bio je blokiran, a potom i Saka. Veliki pritisak Engleske u ovom trenutku. 

60. MINUT - Zaboravljen je bio Saka, pokušao je da proigra u šesnaestercu, odbija se lopta o fudbalera Danske, odlazi kraj gola. 

58. MINUT - Šutira i Dolberg, a dobro reaguje Pikford. 

57. MINUT - Brajtvajt je pronašao rupu u odbrani, dobro reaguje Megvajer. Korner za Dance. 

55. MINUT - Mejson Maunt pronalazi Harija Megvajera, a vrhunski reaguje Kasper Šmajhel. 

50. MINUT - Kasper Dolberg je imao priliku za udarac, odlično reaguje Pikford. Ipak na kraju ofsajd. 

FOTO: Tanjug

49. MINUT - Hari Megvajer odgovara grubošću i za to je sankcionisan žutim kartonom. 

48. MINUT - Gruba igra Danaca, koji na početku poluvremena deluju motivisanije. 

PRVO POLUVREME 1:1 

45. MINUT - Kraj prvog poluvremena! 

39. MINNUT - AUTOGOL KJERA! - Sve je krenulo od Kejna, koji šalje odličnu loptu. Saha šalje na stranu, a Kjer je odbija u svoju mrežu ispred Rahima Sterlinga. Pomalo neverovatno zvuči podatak, ovo je 11. autogol na Evropskom prvenstvu 2020. godine. 

FOTO: Tanjug

38. MINUT - Rahim Sterling je oprobao udarac sa možda tri metara od gola, a fantastično brani Kasper Šmajhel, neverovatna reakcija golmana Lestera. 

33. MINUT - Dilejni je faulirao Kejna ispred šesnaesterca. Sterling pogađa igrača Danske u glavu, hrabar potez Kjera! 

30. MINUT - KAKAV GOL DAMSKGORA! Danska vodi! Luk Šo je na tridesetak metara faulirao gostujućeg igrača, a Damsgord prebacuje živi zid, te šalje loptu iza ruke Džordana Pikforda koji je konačno savladan na Evropskom prvenstvu! 

FOTO: Tanjug

24. MINUT - Našao je prostora u šesnaestercu Damsgard, raspalio po lopti, a ona ide kraj gola Engleza. 

16. MINUT - Šutirao je sada Hejbjerg, a od svega samo korner za Dansku. 

13. MINUT - Sve je dobro Rahim Sterling uradio, osim šuta, lopta odlazi u ruke Kasperu Šmajhelu. 

12. MINUT - Kombinuju sada Englezi, Maunt je imao dobru priliku, blokira udarac Vestergor. 

FOTO: Tanjug

10. MINUT - Prelepo kombinuju Danci, Damgsor izlazi iza odbrane, a iskusno ga gradi Voker. 

8. MINUT - Ofanzivan početak Engleza, lopta stalno u nogama domaćih fudbalera. 

5. MINUT - Kontra za Englesku, Kejn pokušava da pronađe Sterlinga, kome je malo nedostajalo da stigne loptu. 

1. MINUT - Utakmica je počela. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera