BORAC ISPAO POSLE DRAME: Banjalučki klub nije uspe da se plasira u drugo pretkolo Lige šampiona

O.M.

13. 07. 2021. u 22:46

Šampion BiH banjalučki Borac nije uspeo da se plasira u drugo pretkolo UEFA Lige šampiona, iako su na Gradskom stadionu u Banjaluci nakon produžetaka pobedili favorizovani Kluž iz Rumunije sa 2:1.

БОРАЦ ИСПАО ПОСЛЕ ДРАМЕ: Бањалучки клуб није успе да се пласира у друго претколо Лиге шампиона

Foto: O.M.

Banjalučani su na gostovanju u Rumuniji poraženi 3:1, ali su odličnom igrom na Gradskom stadionu u Banjaluci napravili malo čudo, nadoknadili zaostatak i regularni deo dobili 2:0. Budući da je UEFA pred početak sezone ukinula pravilo gola u gostima, igrali su se produžeci u kojima su gosti bolje snašli.

Od početka su krenuli s napadima, da bi u 112. minutu kapiten gostiju Kamora snažno šutirao s distance, pogodivši stativu. Odbrana Borca bila je na velikim iskušenjima i poklekla je u 118. minutu kada je preciznim udarcem sa oko 20 metara Aleksandar Čipčiu savladao Nikolu Ćetkovića, koji je bio nemoćan.

Utakmica je igrana po veoma teškom i sparnom vremenu. Prvo poluvreme nije ponudilo mnogo uzbuđenja i završeno je rezultatom 0:0. Kluž je u 13. minutu postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda. Drugi deo igre je doneo vatru i veliku borbu na terenu.

Mladi trener domaćina Marko Maksimović dobro je osetio igru i u startu drugog poluvremena na teren poslao Milana Vušurovića, koji mu se odužio sa dve asistencije. Prvo je u 60. minutu uputio odličan centaršut s leve strane, na koji je sjajno reagovao kapiten Stojan Vranješ i glavom zatresao mrežu sa desetak metara. Nošeni sjajnom atmosferom s tribina banjalučani su nastavili s napadima. Već četiri minuta kasnije Vušurović je ponovo asistirao. Posle centaršuta Gorana Zakarića glavom je prosledio loptu do Panagiotisa Moraitisa koji je s par metara glavom loptu ubacio iza leđa nemoćnog Giedriusa Arlauskisa, za eurupciju oduševljena na tribinama. Do kraja regularnog dela utakmice viđeno je još nekoliko prilika sa obe strane. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?