UEFA I KONMEBOL BLIZU DOGOVORA: Superkup Maradoni u čast igraće se u Napulju

S. Ž.

14. 07. 2021. u 21:03

UEFA i Južnoamerička fudbalska federacija (Konmebol) u odmakloj su fazi pregovora za organizovanje prijateljske utakmice između Italije, prvaka Evrope, i Argentine, osvajača Kopa Amerika.

УЕФА И КОНМЕБОЛ БЛИЗУ ДОГОВОРА: Суперкуп Марадони у част играће се у Напуљу

FOTO: AP

Susret dva kontinentalla šampiona, okarakterisan i kao Superkup, predstavljo bi novinu u reprezentativnom fudbalu i igrao bi se u Napulju, na stadionu "Dijego Armando Maradona", fudbalera Napolija, koji je to ime poneo posle smrti čuvenog El Pibea.

Argentinci su u ovom gradu na jugu Čizme poslednji put igrali u spektakularnom polufinalnom meču Svetskog prvenstva 1990, upravo protiv Italije. Tada su "gaučosi" eliminisali "azure" u penal seriji, a meč je privukao pažnju i po tome što je stadion bio podeljen između navijanja za Italiju i za lokalnog heroja Dijega, pa su se mogli videti transparenti: "Maradona u našim srcima, Italija u našim pesmama".

Prijateljski meč predstavljao bi omaž argentinskoj legendi koja je preminula u novembru prošle godine, ali i pravu poslasticu za ljubitelje fudbala.

Mnogi navijači u obe zemlje veruju da je upravo "Božja ruka" još jednom intervenisala sa neba i u istoj godini donela međunarodni uspeh obema reprezentacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice