DAMIROV OTAC ZA "NOVOSTI": "Celu noć sam gledao, srce i noge su mi otkazivale" - otkrio kako je Mikec postao šampion!

J. Su.

24. 07. 2021. u 12:16

SRPSKI strelac je rano jutros po našem vremenu hicima u metu osvojio Srbiju, i pogodio srebro - prvu medalju za našu zemlju na Olimpijadi u Tokiju.

ДАМИРОВ ОТАЦ ЗА НОВОСТИ: Целу ноћ сам гледао, срце и ноге су ми отказивале - открио како је Микец постао шампион!

Foto: AP Photo/Alex Brandon

Damirov otac Dušan Mikec je rekao da je njegov sin rastao u sportskoj familiji.

- San svakog sportiste pre nego što počne da se bavi sportom je Olimpijada. Skoro 99 odsto to ne doživi a oni koji odu i osvoje medalju su nešto izuzetno. Ne može da se opiše taj osećaj - kaže za "Novosti" Dušan Mikec. 

On kaže da ne može ni da zamisli kako je njegovom sinu, ali da ni njemu nije nimalo lakše.

- Celu noć sam uz računare pratio takmičenje. Moje srce i noge su otkazivale. Čuli smo se pre 15 minuta i tad su mu donosili doručak iako je bilo vreme za večeru. Ništa nije jeo pred gađanje. Već su došli da daje neke izjave i popunjava papire. Imali smo odličan dan. Medalja je sada osvojena i ostalima će biti puno lakše da idu na takmičenja jer je led probijen. I on isto kaže da je lepo krenuo ali da je lakše bilo u finalu. Sa šestog mesta na kraju je uzeo srebro - ističe Dušan Mikec.

Otac našeg šampiona kaže da je Damirova majka bila državni prvak u atletici kao juniorka, i da su sinovi već sa četiri godine počeli da se bave sportom. 

- Svaki dan su trenirali, niko ih nije terao. Karate, plivanje, skokovi u vodu, jedrenje, bejzbol. Bitno da se bude u sportu da ne gluvare i iz toga je ispalo ovo. Damir je počeo da trenira 13. septembra, a već u decembru je bio prvak Beograda - ističe ponosni otac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?