OSKAR ŠMIT O LUKI DONČIĆU: Nadam se da će oboriti moj rekord, veliki sam njegov navijač

Novosti online

27. 07. 2021. u 19:02

LUKA Dončić oduševio je svet. Majstor košarke je u pobedi Slovenije nad Argentinom (118:100) meč završio sa neverovatnih 48 poena i 11 skokova. Malo mu je nedostajalo da obori rekord legendarnog Oskaša Šmita po broju poena na jednoj utakmici na Olimpijskim igrama.

ОСКАР ШМИТ О ЛУКИ ДОНЧИЋУ: Надам се да ће оборити мој рекорд, велики сам његов навијач

FOTO: AP

Slavni košarkaš drži rekord sa 55 poena. To je uradio protiv Španije 1988. godine i igraču Dalasa je falilo osam poena da ga prestigne.

Brazilac se oglasio povodom brutalne partije Dončića i poručio je da bi voleo da 22-godišnji Ljubljančanin obori njegov rekord.

- Nadam se da će Luka oboriti moj rekord. Njegov sam navijač - rekao je Šmit.

Nije isključeno da bivši igrač Real Madrida tokom takmičenja sruši Smitov rekord, ali taj poduhvat neće biti nimalo lak.

Inače, Dončić se već upisao u istoriju sa drugim najboljim poenterskim učinkom ikada, a postavio je rekord kada su Evropljani u pitanju. Oskara, barem za sada, nije pretekao.

- Veliki sam navijač Luke ne samo zato što poseduje veštinu, već zbog strasti sa kojom igra za reprezentaciju. Ako neko treba da sruši taj rekord, navijam da to bude Luka - zaključio je Šmit.

Podsetimo, Slovenija naredni meč igra protiv domaćina Japana u noći između četvrtka i petka od 06.40.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice