DURENT KAO KAPETAN AMERIKA: "Stavili ste nas na četvrto mesto u prognozama, iza Slovenije?!"

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 08. 2021. u 20:59

KAD je teško - Kevin Durent. Recept kojim se vodio selektor američkih košarkaša Greg Popovič na Olimpijskim igrama u Tokiju, još jednom se pokazao kao ispravan, pošto je sjajni krilni košarkaš u finalu protiv Francuske bio prva violina "drim-tima" i sa 29 ubačenih poena predvodio selekciju SAD do četvrtog uzastopnog zlata sa najveće sportske smotre - 89:82.

ДУРЕНТ КАО КАПЕТАН АМЕРИКА: Ставили сте нас на четврто место у прогнозама, иза Словеније?!

FOTO: AP


Time je i nastavljena dominacija NBA zvezda na Igrama, od 2004. nisu silazili sa najviše tačke na pobedničkom postolju.

U tri, od ta pomenuta četiri pohoda na zlato, upravo je Durant bio najblistavija karika - u finalu OI u Londonu 2012 protiv Španije je ubacio 30 poena, mrežu Srbije u Rio De Žaneiru 2016. je zatrpao sa identičnim učinkom, dok je u Tokiju ostao "kratak" za jedan poen i zanimljiv het-trik.

Sjajni poenter Bruklina se izjednačio sa Karmelom Entonijem po broju zlata (3) sa Igara, svrgnuo ga sa prvog mesta večne liste strelaca muške košarkaške selekcije SAD i preuzeo štafetu Kapetana Amerike, Marvelovog strip junaka s kojim porede barjkatare uspeha nacionalnih timova, pošto su mu ovo bile treće uzastopne OI na kojima ubacuje preko 100 poena.

- Pozdrav za sve koji su mislili da ćemo da izgubimo. Stavili su nas na četvrto mesto u prognozama! Iza Slovenije? Kao da su nam se drugi približili. Dajte ljudi, da li ste ozbiljni? Ova veština je bez premca - likovao je Durent na "Instagramu" posle osvojenog zlata, osvrćući se na FIBA rangiranja uoči nokaut faze.

Najnižu poziciju na postolju je zauzela Australija, pobedivši Sloveniju u borbi za treće mesto - 107:93. Zablistao je plejmejker Peti Mils sa 42 poena, dok je kod poraženih najbolji bio Luka Dončić (22 p), koji je ipak ostao bez medalje u svom premijernom nastupu na Olimpijskim igrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!