U KLUŽ PO PROLAZ: Zvezda putuje u Rumuniju na revanš plej-ofa za Ligu Evrope

Đ. S.

25. 08. 2021. u 09:00

DRUGI put u poslednje tri nedelje, preko istočne granice na evro-megdan.

У КЛУЖ ПО ПРОЛАЗ: Звезда путује у Румунију на реванш плеј-офа за Лигу Европе

foto: M. Vukadinović

Fudbaleri Crvene zvezde danas će sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" odleteti put Rumunije, na sudar sa Klužom u epilogu plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope (sutra, 20.30), sa mnogo lepšim raspoloženjem nego što je to bio slučaj pre 15 dana, kada se išlo u Tiraspolj.

Za razliku od tada, crveno-beli su u predvorju nove evropske jeseni, pete u poslednjih pola decenije.

Zaliha stvorena u prvom susretu sa šampionom Rumunije (4:0) u velikoj meri je olakšavajući faktor. Deluje da će revanš biti samo formalnost i da se sa većim ushićenjem iščekuje žreb u petak.

Još kada se uzme u obzir da najtrofejniji srpski klub nikada u Evropi nije ispustio prednost od 4:0, utisak je da je sav posao odrađen u Beogradu.

Međutim, u fudbalu garancije ne postoje, znaju to i u redovima srpskog prvaka.

- Nema mesta opuštanju, od prvog minuta moramo da igramo onako kako smo igrali u Beogradu. Svi smo svesni značaja meča i šta nam on donosi. Obezbedili smo peti put zaredom grupnu fazu evropskog takmičenja, ali naš cilj je Liga Evrope, učinićemo sve da do nje i dođemo - kaže Marko Gobeljić, Zvezdin univerzalac.

Rumuni su imali ozbiljnih problema sa trenerom i igračima, deluje da su odnosi znatno narušeni, ali to ne zavarava igrače i stručni štab Zvezde.

- Kluž je ozbiljna ekipa, jasno je da imaju kvalitet čim se bore za Ligu Evrope, na nama je da ga neutrališemo i obradujemo navijače. Cilj je jasan, idemo u Rumuniju po prolaz - dodao je Gobeljić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?