CRVENA ZVEZDA JE U LIGI EVROPE: Crveno-beli pobedili Kluž i u Rumuniji (VIDEO)

Novosti online

26. 08. 2021. u 19:59 >> 22:21

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su Kluž i Rumuniji sa 2:1 u revanš meču plej-ofa kvalifikacije za Ligu Evrope.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Црвено-бели победили Клуж и у Румунији (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

Šampion Srbije će petu godinu zaredom igrati u grupnoj fazi evropskog takmičenja - treći put je to Liga Evrope, a dva puta je bila Liga šampiona.

Ovo je crveno-belima prvi put da su pobedili u obe utakmice u kvalifikacijama posle tri godine.

Nisu izabranici Dejana Stankovića došli u Rumuniju da brane velikih 4:0 iz Beograda, već su hteli da igraju fudbal i to im se isplatio.

Gosti su poveli već u 4. minutu kada je Aleksandar Katai bio precizan sa bele tačke. Penal za Zvezdu je izborio Miloš Degenek koji je posle kornera bio oboren u kaznenom prostoru rivala.

Kluž je uspeo do odlaska na odmor da poravna rezultat. Uradio je to Gabrijel Debeljuh koji je glavom savladao Milana Borjana u 34. minutu nakon asistencije Kostačea.

Ipak, drugo poluvreme je proteklo u znaku gostujućeg tima. Milan Pavkov je iskoristio veliku grešku golmana domaćih, rezerviste, Balgradeana i pogodio praznu mrežu sa skoro 30 metara.

Rumunski šampion je mogao da izjednači drug put rezultat u 63. minutu, ali je udarac sa 11 metara Ćiprijana Deaka zaustavio Milan Borjan.

Posao Zvezdi je dodatno bio olakšan u 78. minutu kada je Rodrigez zbog drugog žutog kartona završio utakmicu.

Mogli su crveno-beli još koji gol da postignu do kraja utakmice, ali mreže se više nisu tresle.

Crvena zvezda će rivale u grupi Lige Evrope saznati sutra nakon žreba koji je zakazan za 12 sati.

 

Kluž - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

Stadion: "Konstanin Radulesku". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Strelci: Debeljuh u 34. minutu za Kluž - Katai u 4. minutu iz penala i Pavkov u 53. za Zvezdu. Crveni karton: Rodrigez (Kluž).

KLUŽ (4-4-2): Arlauskis (od 46. Balgradean) - Manea, Čubotariju, Graovac, Kamora - Deak (od 66. Ćipćiju), Rodrigez, Sigurjonson, Kostače (od 73. Omrani) - Debeljuh (od 73. Alibek), Paun (od 46. Petrila).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović (od 66. Pankov), Rodić – Sanogo (od 76. Petrović) – Ben, Kanga, Ivanić (od 67. Krstičić), Katai (od 73. Dioni) – Pavkov (od 73. Nikolić).

DRUGO POLUVREME: Kluž - C. zvezda 1:2

90. MINUT - Kraj utakmice!

88. MINUT - Fantastična lopta Kange za Dionija. Francuz je iz sjajne pozicije promašio i propustio priliku da postigne treći gol u dresu Zvezde.

84. MINUT - Dobra prilika za domaće. Petrila se lepo namestio na udarac, probao je iskosa sa desne strane, no lopta je otišla malo pored stative.

79. MINUT - Kluž će do kraja utakmice igrati sa igračem manje, pošto je Rodrigez nakon grubog starta dobio drugi žuti karton i tako završio utakmicu pre vremena.

74. MINUT - Nakon promašenog penala nema mnogo uzbuđenja na stadionu "Konstantin Radulesku".

62. MINUT - Milan Borjan je odbranio penal! Srušio je Dragović jednog igrača Kluža u kaznenom prostoru. Ćiprijan Deak je namestio loptu na belu tačku, ali je kapiten Zvezde pročitao igrača Kluža i zadržao vođstvo crveno-belih.

54. MINUT - Milan Pavkov ponovo dovodi Zvezdu do prednosti! Kardinalnu grešku je napravio golman domaćih Balgradean i predao ju je napadaču crveno-belih kome nije bilo teško da pogodi prazan gol.

48. MINUT - Ben je probao glavom, ali nije to bilo dovoljno jako, pa je Arlauskis lako intervenisao.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME: Kluž - C. zvezda 1:1

45+3. MINUT - Završeno je prvo poluvreme u Rumuniji.

44. MINUT - Zvezda je u finišu prvog poluvremena uspostavila kontrolu i uglavnom drži loptu u svom posedu.

34. MINUT - Kluž je izjednačio. Gol Zvezde je pogodio Debeljuh, koji je glavom sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu rivala nakon centaršuta Kosačea sa desne strane.

31. MINUT - Zvezda posle pola časa igre ima dva igrača upisana u beležnicu sudije Majkla Olivera. Žute kartone su dobili Miloš Degenek i Milan Rodić.

23. MINUT - Nova odlična odbrana. Šutirao je Debeljuh iz izgledne pozicije, no golman gostiju je odbio loptu u korner.

18. MINUT - Prvi put je Milan Borjan morao da interveniše na ovoj utakmici. Kapiten crveno-belih je bez problema zaustavio pokušaj Pauna sa nekih 20 metara.

9. MINUT - Gosti su nastavili da napadaju i posle vodećeg pogotka. Zvezda je već do sada izvela tri kornera.

4. MINUT - Penal za Zvezdu. Crveno-beli vode! Aleksandar Katai je realizovao jedanaesterac koji je iznudio Miloš Degenek nakon što je oboren u duelu posle kornera koji je izveo Ben.

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Konstanin Radulesku".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici