PROTIV ŠVEĐANKI ZA FINALE: Stigla prva medalja za Srbiju

S. B. - S. O.

31. 08. 2021. u 18:59

SRPSKE paraolimpijke su obezbedile prvu medalju za Srbiju, bronzu. Za to su se pobrinule stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić, a da li će odličje biti još sjajnije, znaće se posle njihovog polufinalnog duela sa Švedskom (sutra ujutro od 5.30).

ПРОТИВ ШВЕЂАНКИ ЗА ФИНАЛЕ: Стигла прва медаља за Србију

FOTO: N. Paraušić

Borislava i Nada su u spojenim klasama 4 i 5 u dublu savladale Ruskinje Aleksandru Vasiljevu i Nadeždu Pušpaševu sa 3:1, dok je u singl meču Perić Rankovićeva bila bolja od Vasiljeve sa 3:0.

- Borislava i Nada su dobro odigrale u meču koji smo, jednostavno, morali da dobijemo. U duelu za finale sa Šveđankama, šanse su 50:50. Njihova prva takmičarka, Ana Karan, jedna je od najboljih igračica, a nije uspela da stigne do medalje u pojedinačnoj konkurenciji, kao ni naša Borislava. To će biti dodatni motiv za obe - kaže u telefonskom razgovoru Zlatko Kesler, selektor i trener naših paraolimpijki.

Dizač tegova Petar Milenković bio je blizu medalje na POI, ali je završio na četvrtom mestu. Paraatletičar Nebojša Đurić zauzeo je dva šesta mesta, u bacanju diska, klasa F56, i u bacanju kugle, klasa F55. Parabiciklista Milan Petrović u hronometarskoj trci bio je sedmi, a 3. septembra voziće drumsku trku. Takođe, sedmo mesto zauzeo je i Nemanja Matijašević u skoku udalj, klasa F47, ličnim rekordom od 7,07 metara.

Stonoteniseri Srbije, Mitar Palikuća i Goran Perlić zaustavljeni su u osmini finala u ekipnoj konkurenciji, u objedinjenim klasama 4 i 5, od Poljaka Krištofa Zilke i Rafala Lisa (1:2). Ni parastrelci nisu imali svoj dan, Živko Papaz je u disciplini vazdušni pištolj 10 metara (klasa SH1) zauzeo 12. mesto (557,12), a Rastko Jokić 21. (548,6).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?