TIP - 165. VEČITI DERBI: Vreme za goleadu?

G. K.

17. 09. 2021. u 10:15

SVI osnovi, počev od igračkog kadra, trenutnih rezultata, pa do minimalne bodovne razlike na tabeli, upućuju da bi nedeljni 165. večiti derbi u devetom kolu Superlige između Partizana i Crvene zvezde, koji se igra na stadionu crno-belih sa početkom od 18.00 časova, trebalo da bude spektakularniji i bolji od mnogih u pređašnjem periodu.

ТИП - 165. ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Време за голеаду?

Foto: M.Vukadinović

Tako bi barem trebalo da bude, pošto uz prilično potentan napadački opus jednih i drugih Partizan prvi put posle četiri godine najveću utakmicu u srpskom fudbalu dočekuje na čelu superligaške tabele, međutim, sa samo dva boda više.

OPREZ KAO PRAVILO

Takvo stanje stvari bi trebalo da kod trenera oba tima, Aleksandra Stanojevića i Dejana Stankovića, u prvi plan izbaci ideju ofanzivnog fudbala na gol više, što bi ujedno bilo posebno zanimljivo i za kladioničarski deo terena. Sam Bog zna da nam takva jedna utakmica naša dva najveća kluba treba kao voda u Sahari. U poslednjih sedam mečeva je za 90 minuta palo najviše dva pogotka, dok je u 14 prethodnih duela samo dva puta došao znak 3+. Oprez i kalkulisanje je postao sinonim za “praznik fudbala”.

Crveno-beli su se u skorijem periodu više puta radovali, slavivši na poslednja dva susreta, ligaškom (1:0) i onom u finalu Kupa posle penala. Kada govorimo o isključivo prvenstvenim utakmicama, “valjak” čeka na pobedu od 22. septembra 2019. godine (tada je bilo 2:0 na stadionu u Humskoj).

UMOR OD EVROPE

Ne bi trebalo smetnuti sa uma da derbi za oba večita rivala dolazi posle evropskih iskušenja. Zvezda je dočekala portugalsku Bragu na otvaranju Lige Evrope, dok je Partizan gostovao Anortozisu na Kipru u prvoj rundi novoformirane Konferencijske lige. Umor će sigurno biti prisutan, ali za utakmice ovakve važnosti i emocija, on se stavlja po stranu. Tim iz Humske će, sem bodovne i terenske prednosti, imati i navijački vetar u leđa.

Da li će posle duže vremena “večiti derbi” ispuniti očekivanja stručne i navijačke javnosti, ili ćemo opet svi videti uspavanku, znaćemo u nedelju oko 20.00.

DUEL NAJBOLjIH ODBRANA

Biće ovo i okršaj dve ubedljivo najbolje odbrane u ligi – crno-beli su primili samo dva pogotka u ligi od starta, crveno-beli jedan više. Pride, biće to borba prvog i trećeg najubojitijeg napada. Izabranici Aleksandra Stanojevića su i te kako raspucani na početku sezone (postigli 25 golova), dok je četa Stankovića trenutno na 13 pogodaka u metu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)