U RALJAMA HULIGANA: U dva incidenta francuskih "navijača" povređeno 16 osoba, čelnici lige zatečeni

G. ČVOROVIĆ

23. 09. 2021. u 21:07

SVE više incidenata prati ovogodišnje francusko fudbalsko prvenstvo. Poslednji u nizu su neredi u Monpeljeu i Anžeu, na utakmicama odigranim u sredu.

У РАЉАМА ХУЛИГАНА: У два инцидента француских навијача повређено 16 особа, челници лиге затечени

FOTO: AP

Navijači Monpeljea presreli autobus sa fanovima Bordoa

U Monpeljeu, sedamdesetak najmilitantnijih navijača domaće ekipe, presreli su i napali na kružnom toku posle silaska s auto-puta autobus s navijačima Bordoa. Koristili su metalne šipke, došlo je do tuče, a šesnaestoro ljudi je povređeno.

Istovremeno, na meču između Anžea i Marselja, odmah posle završetka utakmice, navijači dva kluba su provalili na teren i počeli da se obračunavaju.

I na utakmici između Meca i Pari Sen Žermena, koje su "sveci" dobili golom u poslednjim sekundama, nezadovoljni navijači su na trenutak istrčali na travu da bi protestovali.

Prošle subote, u severnom derbiju između Lansa i Lila, na poluvremenu, pri rezultatu 0:0, navijači su započeli sukobe na tribinama, a završili ih na terenu. Redari nisu, kao ni u drugim slučajevima, uspeli da ih zaustave. Drugo poluvreme je zbog opšteg meteža kasnilo pola sata.

Sve je počelo još u prvom kolu, kada je Marselj gostovao u Monpeljeu, gde su fudbalere gađali iz publike. Igrač Olimpika Valanten Ronžije pogođen je flašom i povređena su mu usta. Napadača je privela policija.

Krajem avgusta, u 3. kolu, fudbaler Olimpika Dimitri Pajet je pao pogođen u leđa plastičnom bocom punom vode, posle čega je flašu vratio u gledalište. Masa je uletela na teren, došlo je do tuče, a troje igrača iz Marselja su povređeni. Mediteranski derbi je prekinut u 75. minutu.

Zvaničnici su, očigledno, zatečeni. Za sinoć je bila zakazana vanredna sednica Disciplinske komisije, da bi se reagovalo na incidente u Anžeu. Očekuju se dalja zatvaranja tribina i zabrane putovanja nekih gostujućih navijača, što su mere koje su i do sada donošene, ali globalno rešenje nije pronađeno. Do sada je odigrano sedam kola prvenstva, a mržnja i nasilje zahvataju više klubova i postali su pravi fenomen.

BONUS VIDEO - RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!