LAKO JE UZ SERGEJA, TADIĆA... Reprezentacija Srbije počela mini-pripreme u Staroj Pazovi, Mitrović puca od samopouzdanja

M. BLAŽIĆ

04. 10. 2021. u 21:03

ŠEST bodova iz utakmica sa Luksemburgom sa Azerbejdžanom, pa frontalni napad na Portugalce u njihovom "dvorištu", kako bi se overila viza za Katar i izbegao dodatni baraž filter.

ЛАКО ЈЕ УЗ СЕРГЕЈА, ТАДИЋА... Репрезентација Србије почела мини-припреме у Старој Пазови, Митровић пуца од самопоуздања

Foto AP

Takav je plan, a sve ostalo će potvrditi ili demantovati narednih 270 minuta fudbala u kvalifikacionoj grupi A, od kojih je 180 na programu 9. oktobra u Luksemburgu i tri dana kasnije protiv Azerbejdžana u Beogradu.

Najbolji strelac našeg nacionalnog tima Aleksandar Mitrović puca od samopouzdanja posle jučerašnjeg okupljanja "orlova" u Staroj Pazovi i sa maksimalnim optimizmom očekuje rasplet najpre oktobarskih izazova, a zatim i novembarskog derbija protiv Ronalda i drugova.

- Luksemburg je primer da nema lakih protivnika. Ukoliko se ne uđe potpuno koncentrisano i sa sto posto mogućnosti mogu da nam naprave problem. Imaju kvalitetne pojedince, ali smo favoriti po svim osnovama. Sve to je na papiru i ne znači ništa ako ne odigramo kako treba. Pokazali su da mogu da budu nezgodni ako im se ostavi prostor. Idemo tamo po tri boda. Poštujemo protivnika, ali smo favoriti i tako ćemo da se ponašamo.

U podsvesti je već sada i direktna borba za prvo mesto sa Portugalcima.

- Ima još dosta iskušenja do Lisabona, i za nas i za Portugaliju. Potrebno je pre svega da pobedimo Luksemburg i Azerbejdžan. Uz malo sreće možemo da postignemo uspeh. U Beogradu smo pokazali da može da se igra sa njima. Za utakmice kakva nas očekuje u Portugaliji nije potreban poseban motiv.

Luksemburg je postao stalna mušterija Aleksandra Mitrovića.

- Voleo bih i na narednoj utakmici da im dvaput zatresem mrežu, kao u Beogradu, ali najbitnije je da ekipa igra dobro. Kad imate igrače poput Kostića, Sergeja, Tadića i prilike i golovi dođu. Trudim se da uradim sve što selektor zahteva, svestan da će golovi uslediti kao plod rada. Očekivanja me ne opterećuju. Posao napadača je da postigne gol i u svaku utakmicu ulazim da zatresem mrežu. To je ono što i volim da radim i za šta sam plaćen.

Govorio je robusni napadač o raznim temama, a dotakao se i učinka dva naša najveća kluba.

- Pratim Partizan i Crvenu zvezdu i našu ligu. Dominantni su u svojim grupama, igraju dobar fudbal. Favoriti su u skoro svim utakmicama u Evropi, što nije lako. Dobro su igrali u kvalifikacijama, želim im svu sreću, posebno Partizanu. Mislim da može da dogura do finala Lige konferencija. Stanojević je sve dobro sklopio, Partizan je ozbiljna ekipa, pokazao je to u derbiju. I jednima i drugima želim da što dalje doguraju.
Veruje Mitrović da njegov nekadašnji klub može da prekine četvorogodišnji post u Superligi.

- Partizan je trenutno favorit, igra najbolji fudbal i zaslužuje to prvo mesto. Ostaje žal posle derbija što nije veća razlika, ali ima još da se igra. Prerano je govoriti o tome, ali ako ovako nastave, mislim da će se titula vratiti u Humsku - zaključio je Mitrović. 

RAJKOVIĆ: DA TIL NE ŠUTIRA

GOLMAN "orlova" Predrag Rajković veruje da protiv Luksemburga i Azerbejdžana neće imati mnogo posla, i kaže da je video sjajan gol veziste Sebastijena Tila za Šerif protiv Reala, igrača koji će nam pretiti u subotu.

- Til je dobar igrač, dao je gol i našoj reprezentaciji u Beogradu. Moramo da ih onemogućimo da dođu do dobre pozicije za šut. Što se tiče nas, od dolaska novog selektora igramo dobro, napadački - poručio je Rajković, čuvar mreže francuskog Remsa.

BONUS VIDEO - 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um