FRANCUSKA JE NOVI ŠAMPION LIGE NACIJA: "Trikolori" posle preokreta pobedili Španiju, publika videla majstoriju Benzeme (VIDEO)

Č. V.

10. 10. 2021. u 22:40

FRANCUSKA je osvojila Ligu nacija i skinula Portugal sa trona. "Trikolori" su u finalu odigranom u Milanu pobedili Španiju sa 2:1.

ФРАНЦУСКА ЈЕ НОВИ ШАМПИОН ЛИГЕ НАЦИЈА: Триколори после преокрета победили Шпанију, публика видела мајсторију Бенземе (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Sjajan meč odigran je na "San Siru", a publika je imala priliku da vidi tri gola i pravu majstoriju Karima Benzeme, strelaca prvog gola za svoju selekciju.

Prvih sat vremena bilo je nezanimljivo, a onda su usledila uraganska dva minuta koja su pokazala zašto je fudbal interesantan i nepredvidljiv.

Igrao se 64. minut kada je Mikel Ojarzabal iskoristio dodavanje Serhija Busketsa i odličnim udarcem iskosa sa leve strane matirao Uga Lorisa.

Samo dva minuta kasnije usledila je majstorija Karima Benzeme. Primio je loptu na levoj strani, uneo je u sredinu i strašnim udarcem pogodio gornji desni ugao gola koji je čuvao Unai Simon.

Dalo je to krila Francuskoj. Na scenu je stupio Kilijan Mbape. Dobio je loptu u prostor od Tea Ernandeza, izašao oči u oči sa čuvarom mreže Španije i levom nogom postigao gol za veliko slavlje "trikolora".

U finišu susreta "furija" je propustila dve velike prilike. Najpre preko Ojarzabala, a onda i Jeremi Pina u nadoknadi vremena. Oba puta je fantastično intervenisao Loris.

Francuska je pokazala da je kralj preokreta. U polufinalu je pobedila Belgiju sa 3:2, posle dva gola minusa, a danas je takođe prva primila gol.

Na kraju Didije Dešan može da bude srećan. Nakon osvajanja Svetskog prvenstva uspeo je da "trikolore" dovede i do trona Lige nacija.

Podsetimo, treće mesto pripalo je Italiji koja je bila bolja od Belgije.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice