DETALJI DRAME NA OSTRVU: Čoveka su sekunde delile od smrti

Novosti online

17. 10. 2021. u 21:52

Veliku dramu gledali smo na Sent Džejms parku, gde je jedan navijač kolabirao na tribinama i utakmica je prekinuta na 15-ak minuta.

ДЕТАЉИ ДРАМЕ НА ОСТРВУ: Човека су секунде делиле од смрти

Foto: AP

Londonski tim je slavio sa 3:2 u veoma dobrom meču, ali ga je ipak obeležio prekid krajem prvog poluvremena.

Sa jedne od tribina orilo se „Stop, stop“ (stanite, stanite, prim. aut), ali su Erik Dajer i Regilon bili među prvima to primetili i reagovali.

U tom trenutku se na tribinama dešavala prava životna drama, jer je jednom navijaču pozlilo, a publika je tražila da se meč zaustavi kako bi mu se ukazala pomoć.

„Navijači su vikali ‘stanite, stanite’. Video sam jednog od njih kako leži dole i drugi čovek mu je davao veštačko disanje i masirao mu grudi. Bio sam mnogo nervozan. Otrčao sam do sudije i rekao mu – ne možemo da igramo, prekinite meč“, ispričao je Regilon.

Arbitar Andre Mariner je na Serhiovu sugestiju pogledao ka tom delu tribina, meč je zaustavljen, a lekarski tim je otrčao na tribine, noseći defibrilator da bi pomogao navijaču.

„Fudbal nije najbitniji. Brzo se oporavi“, napisao je Regilon posle meča na društvenim mrežama. S druge strane, Erik Dajer je požurivao lekara da otrči na tribine sa defibrilatorom i pomogne navijaču.

Novinari sa lica mesta kažu objašnjavaju šta se dogodilo.

Foto: AP

 

"Ono što je bilo sjajno je to što su navijači i igrači alarmirali lekare. Fudbaleri su se poređali za korner, ali je buka koju su pravili navijači došla do igrača i sudija i privukla dovoljno pažnje da svi shvate koliko je situacija ozbiljna i da se utakmica prekine. Mogao sam da vidim nekoga iz publike kako pokazuje znak srca", napisao je Alister Megovan sa BBC-a. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?