ZVEZDA NIJE IZDRŽALA: Ivanić doneo bod zlata vredan, Borjan čudotvorac

A. Ilić

21. 10. 2021. u 20:37 >> 20:37

FUDBALERI Crvene zvezde bili su na pragu pobede nad danski Mitjiland, međutim, moraju da se zadovolje nerešenim rezultatom 1:1.

ЗВЕЗДА НИЈЕ ИЗДРЖАЛА: Иванић донео бод злата вредан,  Борјан чудотворац

FOTO: FK Crvena zvezda

Vodeći gol postigao je Mirko Ivanić u 58. minutu. Nikolas Dir je postavio konačan rezultat 20 minuta kasnije. 

Bili su Danci konkretniji i bolji u prvom poluvremenu, kao i u završnici drugog poluvremena, ali je Crvena zvezda tim koji je prvi došao do vođstva. Pogodili su domaći stativu u prvom poluvremenu, a gosti su to znali da kazne preko Mirka Ivanića. Dir, koji je i pogodio stativu u prvom poluvremenu, u 78. natrčao je na odbitak nakon pokušaja Linda koji je pogodio okvir gola Milana Borjana za 1:1. 

Dobro je tim Dejana Stankovića otvorio meč, imali su kontrolu lopte u uvodnom delu duela, ali ne i realizaciju. Funkcionisala je igra crveno-belih do 20. minuta jako dobro, nakon čega je na terenu postojao samo Mitjiland. 

Domaći sastav pritiskao je zadnju liniju Crvene zvezde, a igrači Dejana Stankovića nisu imali ideju kako da dođu do gola Elijasa Olafsona. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Mirko Ivanić je sa preko 20 metara u 25. minutu raspalio po lopti i poslao je skoro ispod krova tribine "Herning Arene", nakon toga pune ruke posla imao je Milan Borjan. 

Nakon nesporazuma Gelora Kange i Slavoljuba Srnića Isaksen je istrčao kontru, sa šesnaest metara je šutirao, Borjan je dobro reagovao. Samo tri minuta kasnije Sisto je iskosa sa deset metara šutirao, ponovo je golman Zvezde bio siguran. Nekoliko sekundi kasnije nova akcija Danaca, Evander je atraktivno proigrao Nikolasa koji je uspeo da udarcem po zemlji savlada Milana Borjana, srećom po Zvezdu lopta je pogodila stativu i odbila se na drugu stranu gde nije bilo igrača danskog tima. 

Sisto je i u 41. minutu zapretio, njegov šut sa ivice šesnaesterca zaustavio je kapiten

MIDTJILAND - CRVENA ZVEZDA 1:1

/Dir 78 - Ivanić 58/

Herning.

MCH arena.

Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael).

Midtjiland (3-4-1-2): Olafson - Dalsgor, Svjatčenko, Dir (od 92. Mabil) - Anderson, Kajuste (od 62. Lind), Envadike, Pulinjo - Evander - Isaksen (od 74. Maroni), Sisto. 

Crvena zvezda (3-4-2-1): Borjan – Dragović, Sanogo, Degenek – Gobeljić, Srnić (od 46. Krstičić), Kanga (od 81. Pankov), Rodić – Ivanić, Falko (od 57. Dioni) – Ben (od 94. Gajić). 

crveno-belih. Bilo je to sve za prvi period meča.  

U drugom poluvremenu za nijansu bolja bila je zvezda odmah na početku. Iako je Mitjiland u prvom poluvremenu bio bolji rival, do prvog gola u 58. minutu došla je Crvena zvezda. 

Miloš Degenek je po desnoj strani proigrao Mirka Ivanića koji sa ivice peterca šalje loptu u mrežu Olafsona. Nakon gola energična igra na obe strane viđena je, Lind je u 68. minutu šutirao ikosa, a Borjan dobro reaguje i otklanja opasnost. 

Zvezda nije izdržala, dvadeset minuta nakon postignutog, primili su gosti gol. Lind je šutirao, a lopta pogađa stativu, nakon čega pada na nogu Nikolasa Dira koji iz drugog pokušaja večeras uspeva da poravna rezultat na 1:1. 

Crveno-beli mogu biti zadovoljni, sačuvali su prvu poziciju sa sedam bodova, dok Braga na drugoj ima šest. 

Drugo poluvreme 

92' Dragović je blokirao udarac Mitjilanda, moglo je pred golom  Borjana da bude jako nezgodno. 

90' Nezgodna situacija pred golom Borjana. Lopta je promenila pravac, umesto centaršuta, završila je na stativi. Odbranila se Zvezda. 

87' Dioni je izašao pred golmana domaćih, bio je neodlučan a Olafson lako "skuplja" loptu. 

85' Delovalo je da je Zvezda zadovoljna i jednim osvojenim bodom ne žure se fudbaleri srpskog tima nakon prekida, a to vidno nervira navijače na tribinama koji su svaki takav pokušaj Zvezde ispratili zvižducima. 

FOTO: FK Crvena zvezda

82' Ivanić je iz daljine oprobao udarac, neprecizan je bio crnogorski reprezentativac. 

80' Gelor Kanga je napustio igru, a mesto je ustupio Radovanu Pankovu, dok je Seku Sanogo prešao u vezni red. 

78' Lind je šutirao, a lopta pogađa stativu, nakon čega pada na nogu Nikolasa Dira koji iz drugog pokušaja večeras uspeva da poravna rezultat! 

74' Maroni je ušao na teren umesto Gustava Isaksona. 

67' Onedika dobija žuti karton zbog starta nad Gelorom Kangom. 

66' Kanga je sa velike udaljenosti probao - pored gola. 

63' Prete igrači Mitjilanda, udarac završava kraj gola Milana Borjana. Lind je šutirao, lopta pogađa spoljni deo mreže. 

58' Mirko Ivanić je bio usamljen na ivici peterca, hladnokrvno je reagovao na dodavanje Degeneka i doneo radost navijačima crveno-belih. 

55' Falko je povukao kontru po desnoj strani pokušao je na drugoj da proigra saigrača, odbrana domaćeg sastava dobro reaguje. 

 

51' Ponovo Zvezda borbenija na početku poluvremena, doduše ne pomaže to u stvaranju prilika. 

46' počelo je drugo poluvreme u Danskoj. Srnića je zamenio Krstičić. 

45' KRAJ POLUVREMENA - Danci su u uvodnim minutima dozvolili Zvezdi prostor za igru, a posle zaigrali znatno bolje, Zvezdu može da raduje mirna mreža. 

42' Konačno precizan udarac Zvezde, Falko je nakon individualne akcije šutirao sa dvadesetak metara, Olafson hvata loptu. 

FOTO: FK Crvena zvezda

41' Sisto ponovo preti, šutirao je sa ivice šesnaesterca, lopta je pala blizu Milana Borjana. 

39' Slavoljub Srnić dobija žuti karton nakon grubog faula na sredini terena.  Prva javna opomena na meču. 

37' Zvezda sada ima velikih problema da uopšte pređe na polovinu rivala, o šansama da i ne govorimo. Evander je sada proigrao Kajustea, bio je izblokiran igrač domaćih. 

33' prelepa kombinacija Mitjilanda. Evander je proigrao Nikolasa Dira, šutirao je igrač domaćih po zemlji, savladao Borjana, ali mu se stativa isprečila na putu prvom golu na meču. 

32' Veliku priliku imao je Sisto, šutirao je iskosa sa desetak metara - još jednom brani Milan Borjan. 

29' Zapretio je Gustav Isaksen, samo korner za Dance. Nakon nesporazuma Kange i Srnića Isaksen je istrčao kontru, šutirao je igrač danskog tima, a Milan Borjan dobro reaguje. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

25' Zvezda se za sada dobro brani, dok u napadu za sada ima problema, nedostaje završnice.  Mirko Ivanić je oprobao udarac i poslao loptu umalo pod svodove krova stadiona Mitjilanda. 

19' Nekoliko napada unazad Zvezda ima problem da prenese loptu na polovinu rivala. Nakon prekida je Rodić grudima poslao loptu do Milana Borjan, moglo je da bude nezgodno, ali lucidan je bio čuvar mreže Zvezde. 

16' Nikolas Dir je probio po levoj strani, dobro se brani Zvezda. Nakon kornera glavom je pokušao Nuadike. 

13' Posed lopte je na strani Stankovićevog tima 52% u odnosu na 48 domaćeg sastava. 

9' Ben je za sada najraspoloženiji na terenu. Šutirao je sa pristojne udaljenosti Olafson nije imao problema. 

8' Zvezda se dobro i organizovano brani, ali isto tako i Mitjiland. Ima Crvena zvezda posed u svojim nogama za sada, ali nema većih uzbuđenja. 

2' Pokušao je Ben, prošao jednog igrača Mitjilanda, ali se sapleo i pao na travu. 

1' Utakmica u Danskoj je počela, prvi napad imaju Danci.  

Veliki broj navijača Crvene zvezde nalazi se na "Herning Areni".

FOTO: FK Crvena zvezda

Uoči meča 

Objavljeni su i sastavi za večerašnji meč. 

Mitjiland: Olafson - Dalsgor, Svjatčenko, Dir - Anderson, Kajuste, Envadike, Pulinjo - Evander - Isaksen, Sisto. Klupa: Lesl, Tompson, Kols, Heg, Mabil, Jensen, Čarls, Maroni, Hansen, Biliti, Lind, Simsir.

Crvena zvezda: Borjan – Dragović, Sanogo, Degenek – Gobeljić, Srnić, Kanga, Rodić – Ivanić, Falko – Ben. Klupa: Popović, Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Nj. Petrović, Stanić, Eraković, Lazetić, Dioni, Bakajoko.

FOTO: FK Crvena zvezda

Puleni Dejana Stankovića žele da naprave veliki korak ka evropskom proleću, a za to im treba pobeda u Danskoj koja bi ujedno donela i najbolji start u Evropi. 

Kadrovski problemi postoje...

- Svi znamo da je Katai imao koronu i ne oporavlja se svako od toga na isti način. Pričao sam sa Dejanom Savićem kako izgleda taj povratak, kad mi možemo da garantujemo da je neko spreman i slično. Zdravlje igrača je na prvom mestu. Katai ne može maksimalno da odgovori zahtevima i ne želimo da rizikujemo. Verovatno se ništa ne bi desilo, ali kad se neko tako brzo zamara, nemamo drugi izbor. On će ostati u Beogradu, kao i Živković i Pavkov. Pokušavamo da ih kroz normalni rad uvedemo u trenažni proces da bi mogli maksimalno da odgovore zahtevima. To su ozbiljni kadrovski problemi, ali nećemo se predavati, rekao je Dejan Stanković uoči meča. 

Trener Mitjilanda veruje u svoj tim. 

- Mislim da smo se dobro predstavili u Evropi, iako rezultati u prva dva meča nisu bili onakvi kakve smo želeli. Posebno na našem terenu protiv Ludogoreca, gde je trebalo da pobedimo. Osećali smo se kao da nismo imali sreće. Ali, ne smemo da idemo okolo i da kukmo. Moramo da izađemo na teren i pobedimo, da pokažemo da nam se može verovati u ovoj grupi. Učinićemo sve što možemo, ovo je za nas malo finale, moramo da izađemo na teren i pobedimo - rekao je Henriksen.

Zvezda je u prva dva duela slavila na domaćem terenu protiv Brage (2:1), dok su potom u Bugarskoj savladali Ludogorec (1:0). 

Mitjiland je poražen u Portugalu 3:1, dok je ranije u Danskoj remizirao protiv Ludogoreca 1:1. 

BONUS VIDEO

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)