STANKOVIĆ SVE BLIŽI JUBILEJU: Strateg Crvene zvezde će do kraja grupne faze LE doći do 20. meča u Evropi kao trener

Z. Ć.

21. 10. 2021. u 19:22

CRVENA zvezda sa Dejanom Stankovićem blizu je evropskog proleća.

СТАНКОВИЋ СВЕ БЛИЖИ ЈУБИЛЕЈУ:  Стратег Црвене звезде ће до краја групне фазе ЛЕ доћи до 20. меча у Европи као тренер

Dejan Stanković i Kanga Foto M. Vukadinović

Utakmica sa Midtjilandom, koju možete pratiti u tekstualnom prenosu na portalu "Novosti", je 19. međunarodna od kada je Deki u decembru 2019. seo na klupu crveno-belih.

Ono što je zanimljivo, Stanković bi već stigao do 20. evro meča, ali mu zvanična statistika ne priznaje dve utakmice koje nije vodio zbog kazne, a to su trijumfi protiv Libereca (5:1) i Genta (2:1). Ne računajući te mečeve, Mister je do sada zabeležio devet trijumfa, pet remija i četiri poraza.

U kvalifikacijama za LŠ bilans je 3-3-1, u kvalifikacijama za LE ostvarene su sve tri pobede, a u Ligi Evrope 3-4-1, jedini neuspeh u ovom takmičenju bio je poraz od Hofenhajma (2:0), prošle sezone, u prvom kolu.

To su brojke, Zvezdinim navijačima sigurno mnogo više znači što njihov tim igra zapaženu ulogu i stalno napreduje. Kao najveća trenerska dostignuća ubrajaju se dva remija sa Milanom, posebno je drag i poslednji trijumf nad dužnikom Ludogorecom u Razgradu, ostvaren bez petorice najvažnijih igrača. Najbolniji su bili porazi od Omonije, na penale i od Šerifa u baražu za LŠ.

Iako u poslednje dve godine nije uspeo da se domogne Lige šampiona, kao njegov prethodnik Vladan Milojević, sve što je do sada urađeno u tom periodu može da se oceni visokom ocenom. Pod Stankovićevom palicom, naš najtrofejniji klub drugu sezonu zaredom igra u Ligi Evrope i na najboljem je putu da još jednom prezimi. Ukoliko osvoji prvo mesto u grupi, garantovana mu je osmina finala, kao drugom sleduje mu šesnaestina, dok treća pozicija vodi u Ligu konferencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S