LUDI MEČ NA MARAKANI: Dva isključenja, autogol i poraz Zvezde od Midtjilanda

A. Ilić

04. 11. 2021. u 22:56 >> 22:58

LUDU utakmicu gledali smo na stadionu Rajko Mitić, a Crvena zvezda je, možemo reći, sama sebe porazila. Slavio je Midtjiland 1:0, a Zvezda je meč sa desetodicom završila.

ЛУДИ МЕЧ НА МАРАКАНИ: Два искључења, аутогол и пораз Звезде од Мидтјиланда

Tanjug/AP

Nismo gledali sadržajno prvo poluvreme, od uzbuđenja možemo da istaknemo isključenje Miloša Degeneka, dok je u nastavku meča Zvezda na neki način sama sebe pobedila. Ne može se nikako reći da su večeras Danci bili bolji rival, ali su sigurno bili srećniji. 

Igrao se 12. minut meča. Isaksen je hitro prošao kraj Dragovića i Degeneka, reprezentativac Australije smatrao je da je najbolje rešenje da ga obori na zemlju, a Tamaš Bognar je defanzivca Zvezde poslao u svlačionicu. Svaki plan Dejana Stankovića pred ovaj meč morao je da bude promenjen nakon što je Zvezda ostala sa desetoricom igrača. 

Srećom po Crvenu zvezdu, Danci nisu uspeli da se saberu, te nijednom ozbiljnije u prvom poluvremenu dovedu Milana Borjana u tešku situaciju. Jedinu šansu vrednu pomena imao je Sisto u prvom poluvremenu, njegov udarac zaustavio je golman domaćeg tima. 

Dosta opasniji bili su danci u drugom poluvremenu. Veliku priliku imao je Sviatčenko, šutirao je neposredno pored gola Zvezde, igrao se 48. minut. 

Tanjug/AP

Devet minuta kasnije do vođstva dolaze gosti, a ponovo je greška domaćeg igrača doprinela tome. Evander je bio fauliran u blizini šesnaesterca od strane Marka Gobeljića, nakon čega je fudbaler Midtjilanda izveo prekid i poslao fantastičnu loptu ka golu Borjana, a ona je na putu ka petercu pogodila Kangu i promenila pravac. 

Zvezda nije imala šta da izgubi, te su krenuli u završnicu ofanzicno. Šutirao je u 70. minutu Kanga, tik iznad prečke. Osam minuta kasnije glavom je uputio udarac i Radovan Pankov, neprecizno.

Priliku je Evander imao još jednom u sudijskoj nadoknadi, šutirao je mlako, Borjan brani. Isključen je i Marko Gobeljić, a u 96. Minutu Dragović je nakon prekida glavom šutirao, tik kraj gola. Na kraju 0:1. 

Braga je savladala Ludogorec 4:2 u Portugaliji, te je već sada jasno koji će se timovi boriti za prvu poziciju u grupi F. 

Crvena zvezda - Midtjiland 0:1
(Kanga 57' ag) 

95' Dragović je tukao glavom iz prekida, tik kraj gola. KRAJ MEČA 

94' Isključen je sada i Marko Gobeljić zbog prigovora. Zvezda će meč završiti sa dva igrača manje. 

92' Evander je još jedno pokušao, Borjan je lako  otklonio opasnost. 

90' Pet minuta produžen je meč.  Lind je bio u prilici, ali je promašio gol, i da je bio precizan pogodak se ne bi važio, mađarski sudija pokazao je ofsajd. 

87' Envadike je ostao na travi, a njegovi saigrači nisu želeli da izbace loptu u aut. 

86'Zvezda pokušava da napadne, ali se Danci odlično brane, a potom iz kontri pokušavaju da ugroze gol Zvezde. 

78' Pankov je tukao glavom nakon prekida, nije imao sreće, promašaj. 

75' Gelor Kanga je mesto na terenu ustupio Rišariju Živkoviću, a dve izmene prave i gosti. Sisto je izašao, ušao je Lind, dok je Anderson ustupio mesto Kolsu. 

70' Oprobao je udarac Gelor Kanga iz daljine, lopta prolazi tik iznad prečke. 

67' Upravo je Čarls napustio igru, a na njegovo mesto ušao Kojuste. Nehotice je potom Pavkov grudima poslao loptu ka golu Danaca, koja je umalo završila u mreži. 

66' Javna opomena za Čarlsa koji je grubo startovao nad Gejlorom Kangom. 

Tanjug/AP

63' Radovan Pankov zamenio je Aleksandra Kataija. 

57'Evander je bio fauliran u blizini šesnaesterca od strane Marka Gobeljića, nakon čega je fudbaler Midtjilanda izveo prekid i poslao fantastičnu loptu ona je pogodila Kangu u glavu i prevarila Borjana. 

51' Gelor Kanga je dopustio Paulinju previše prostora, srećom po domaće igrač Danaca bio je sebičan iz izgledne prilike, šutirao je kraj gola.

48' Pritiska Midtjiland od starta drugog poluvremena. Ima problema Zvezda da uopšte iznese loptu sa svoje polovine. Veliku priliku imao je Sviatčenko, šutirao je neposredno pored gola Milana Borjana. 

46' Nastavljen je meč. 

Tanjug/AP

POLUVREME 

45' Povukao je na sredini terena Ben igrača danskog tima, Mitjiland ne ume da iskoristi igrača više, ali se igrači Zvezde na trenutke igraju 

44' Sa druge strane Zvezda vuče kontru, ali ne koristi prostor Milan Pavkov, samo korner. 

42' Sisto se našao u velikoj prilici, odbranio je Milan Borjan! 

38' Dobio je javnu opomenu i Milan Pavkov, on je prilikom građenja previše koristio lakat i zakačio je po licu rivala. 

Tanjug/AP

36' Kanga kao da nije na utakmici, već drugi put pravi grešku zbog koje rval dolazi do lopte na sredini terena. Prethodno je izgubio jednu i pred svojim šesnaestercem. 

28' Sa druge strane Katai se našao u izglednoj prilici, pao je, a Bognar odmahuje na proteste domaćih igrača koji traže penal!  

26' Očekivano, ima inijativu Mitjiland, gubi loptu i Gelor Kanga ispred svog šesnaesterca, Zvezda igra previše opušteno pred svojim golom. 

19' Minut, kruže Danci oko našeg šesnaesterca, ali ne uspevaju za sada da probiju bedem Crvene zvezde. Šutirao je Gustav Isaksen iz daljine, daleko od gola Borjana. 

Tanjug/AP

15' Paulinjo je oprobao udarac, korner za goste. 

12' Miloš Degenek je napravio nepromišljeni potez. Nesmotreno je reagovao, povukao je igrača rivala, a Zvezda će u nastavku igrati sa igračem manje. 

5' Dobio je Aleksandar Katai žuti karton zbog starta. 

4' Mirko Ivanić je izašao pred Losla, golman gostiju muj e odbranio udarac, a 

3' Raspoložena zvezda od starta. Lopta u nogama srpskih fudbalera, igra se pred golom Danaca. 

 

1' Utakmica je počela. Prvi napad imaju gosti. 

CRVENA ZVEZDA - MIDTJILAND 

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Tamaš Bognar (Mađarska)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić - Kanga, Sanogo - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

MIDTJILAND (3-4-1-2): Losl - Dalsgor, Svjatčenko, Paulinjo - Anderson, Čarls, Envadike, Dir - Evander - Isaksen , Sisto.

Uoči meča

Fudbaleri Zvezde sa prve pozicije čekaju duel sa Mitjilandom. To, Dejana Stankovića ima remi i dve pobede, dok su Danci sa dva remija i jednim porazu na trećem mestu sa dva boda. 

Prvi duel ovih timova završen je rezultatom 1:1. Trener Mitjilanda Bo Henriksen veruje u svoj tim. 

- Nema druge opcije, moramo da pobedimo. Pred nama je ključan meč u borbi za nastavak takmičenja. To znači da moramo da napadnemo, ali i da budemo pametni. Imamo osećaj da smo zaslužili više iz prve utakmice posle dobrog nastupa kod kuće. Ovde dolazimo puni poštovanja za Crvenu zvezdu. Znamo da ima dobar tim, prvi u grupi, sa puno iskusnih igrača. U situaciji smo u kojoj nam je potrebna pobeda", rekao je Bo. 

Za Dejana Stankovića nema mnogo dileme, evropska jesen je cilj. 

- Svaka utakmica nosi svoje, gledaćemo da je "predvidimo", pripremimo do sitnih detalja. Čeka nas jedna brza ekipa, videćemo na terenu, grupa je ta koja dobija. Očekujem sličnu utakmicu kao u Danskoj, s tim da je Marakana tas koji može da prevagne na našu stranu. Nama je proleće u Evropi cilj, ne bih se previše bavio matematikom, sve dok nam nije potrebna. Na našem stadionu uvek idemo na pobedu,  istakao je Stanković.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)