KUSTURICA POSLE POBEDE NAD PORTUGALOM: Bila je to lekcija iz fudbala kakvu mi nikada i nikome nismo dali

Novosti online

15. 11. 2021. u 14:00

PORTUGAL i Srbija su se sastali u meču koji odlučuje o direktnom putniku na Svetsko prvenstvo, a "orlovi" su imali značajnu podršku sa tribina stadiona Benfike reditelja Emira Kusturice.

КУСТУРИЦА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ПОРТУГАЛОМ: Била је то лекција из фудбала какву ми никада и никоме нисмо дали

Foto: Printskrin

- Bila je to lekcija iz fudbala kakvu mi nikada i nikome nismo dali - poručio je za "Novosti" iz Lisabona Emir Kusturica, posle neprospavane slavljeničke noći u glavnom gradu Portugala.

 

Slavni režiser ističe da nije previše strepeo na tribinama stadiona "La Luž".

- Elementi te lekcije koju sam pomenuo su: da imamo tim čija igra ima posebnu arhitekturu, da imamo tim koji svih 90 i kusur minuta igra istim tempom, da imamo selektora koji je lucidno Sergeja povukao da bude zadnji vezni,a ne prednji kao do sada, čime je oslobodio prostor Tadiću, imamo tim u kome se tačno zna ko šta radi...

Nije trebalo postavljati pitanja:

- Veliku ulogu u svemu ovome igra činjenica da mi imamo relativno mlad tim, što znači da će moći bar još 5-6 godina biti na okupu. Oni su mladi i skupi, ali imaju trenera koji ima stvarni autoritet, ljudski, igrački i trenerski. Zahvaljujući njemu reprezentacija Srbije nema više 11 igrača koji igra svako sa svojom loptom, već 11 igrača koji znaju u svakom momentu gde je ta jedna lopta kojom se fudbal igra.

BINUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)