SRBI TRESU PLANETOM: Vlahović i Mitrović zaludeli ceo svet

BLAGO li se Piksiju kakve špiceve ima. Jedan hita ka rekordu Čempionšipa, drugi "merka" zlatnu kopačku Serije A.

СРБИ ТРЕСУ ПЛАНЕТОМ: Влаховић и Митровић залудели цео свет

FOTO: M. Vukadinović

Napadači reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nastavili su da rešetaju mreže u svojim klubovima, samo su produžili tamo gde su stali uoči reprezentativne pauze.

Najpre je Mitrović u subotu načeo ekipu Barnslija i utabao Fulamu put ka pobedi, da bi Vlahović potom zasijao u "vatrometu" Fiorentine i Milana (4:3) i sa dva pogotka zasijao pred svojim idolom Zlatanom Ibrahimovićem.

Nije mali broj onih koji u ovom trenutku zavide selektoru "orlova" Draganu Stojkoviću Piksiju kada vide kakve napadače ima na raspolaganju.

Heroj lisabonskog trijumfa, popularni Mitrogol, nalazi se u sjajnoj seriji, u poslednjih osam utakmica postigao je 12 golova, računajući nastupe za klub i reprezentaciju. Trenutno je na "koti" 21, na tragu je najefikasnije sezone jednog igrača u Čempionšipu na 26 kola do kraja takmičenja, budući da je rekord prošle godine postavio napadač Brentforda Ajvan Toni sa 31 pogotkom na svom kontu. Ukoliko nastavi u ovom ritmu, nema dileme da će Mitrović ispisati još jednu stranicu u najboljem drugoligaškom takmičenju na svetu.

Ne kaska mnogo ni Vlahović u svojoj "dimenziji", trenutno je poravnat na listi najboljih strelaca Serije A sa Ćirom Imobileom (10) u trci za naslov "kapokanonijere", koji se dodeljuje najubitačnijem centarforu po završetku sezone na "Čizmi". Protiv Milana je obezbedio trijumf "violi" koja konkuriše za mesto u Evropi, a sve dobija na težini ako se uzme da je sve to učinio pred očima čoveka na kojeg se ugleda, vremešnog ali i dalje "smrtonosnog" Ibrahimovića, koji je na pomenutom duelu takođe dva puta bio strelac.

Dva hica u mrežu "rosonera" bili su Vlahovićevi 26. i 27. pogodak u 2021, samo je špic Robert Levandovski uspešniji sa 36 golova u godini na izmaku, koja još nije iscurila. Duciju su preostala još četiri duela da "podeblja" statistiku za 365 dana koje će definitivno pamtiti kao najlepše u karijeri.

LISTA STRELACA

ČEMPIONŠIP

1. Mitrović (Fulam) 21

2. Brereton (Blekpul) 14

Solanke (Bornmut) 14

3. Piro (Svonsi) 10

4. Đokereš (Koventri) 9

5. Svišt (Reding) 8

SERIJA A

1. Vlahović (Fiorentina) 10

Imobile (Lacio) 10

2. Simeone (Verona) 9

3. Zapata (Atalanta) 8

Žoao Pedro (Kaljari) 8

4. Edin Džeko (Inter) 7

5. Berardi (Sasuolo) 6

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)