"AKO ODEŠ U ZVEZDU, NE VRAĆAJ SE": Kako je Mocu otac odveo u Partizan (VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2021. u 14:48

LEGENDARNI Momčilo Moca Vukotić preminuo je u 72. godini života posle duge i teške bolesti. Bio je i ostaće jedna od najvećih legendi Partizana. Čovek koji je u ovom klubu proveo gotovo čitavu karijeru uz samo jednu sezonu u francuskom Bordou.

АКО ОДЕШ У ЗВЕЗДУ, НЕ ВРАЋАЈ СЕ: Како је Моцу отац одвео у Партизан (ВИДЕО)

Foto arhiva VN

Moca je ljubav prema Partizanu nasledio od svog oca, a jednom prilikom je u intervjuu koji je dao kao penzioner otkrio i da ga je Crvena zvezda svojevremeno želela, ali da nije postojala šansa da pređe u redove večitog rivala.

- Igrao sam za svoju osnovnu školu. Zvezda je organizovala turnir osnovnih škola i to im je služilo za selekciju, treneri Zvezde su posmatrali decu i birali ih za fudbalsku školu. Posle utakmice mi je prišao trener Zvezde i rekao mi da su zadovoljni kako sam igrao i da bi voleli da dođem u Zvezdu. Rekao sam mu da već treniram u Partizanu i da sam partizanovac i da je to neostvarljivo. Da se pohvalim kod oca, to sam mu preneo, ali mi je otac rekao: "Ako nameravaš da ideš u Zvezdu, kući se ne vraćaj" - prisetio se svojevremeno Moca Vukotić.

Moca je odigrao je 791 utakmicu u crno-belom dresu, uz 339 golova, ostavio je dubok trag u Partizanu i prema mnogim mišljenjima najbolji je fudbaler crno-belih u istoriji.

Sa Partizanom je osvojio tri šampionske titule (1976, 1978, 1983).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?