JOVIĆ U BURI LIGE ŠAMPIONA: Real dobio Inter, tuče na sve strane, Milan ispao! (VIDEO)

D. N.

07. 12. 2021. u 22:56

LUKA Jović je sa Real Madridom izborio prvo mesto u grupi D Lige šampiona, time i lakši žreb za nokaut fazu, za šta je zaslužna bila pobeda nad Interom od 2:0 u šestom kolu nadmetanja po grupama. Prošla su oba takmaca dalje, ne i Milan, koji će čekati neko drugo evropsko proleće, a njega su najavile i neke nemile scene na terenima, koje su dovele i do iskučenja zbog fizičkih nasrtaja aktera utakmica jednih na druge.

ЈОВИЋ У БУРИ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Реал добио Интер, туче на све стране, Милан испао! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada bile su dovoljne da ga, kada je već prvi izbor za napadača, Karim Benzema, povređen, trener Karlo Anćeloti uvrsti u startnu postavu protiv Intera, a Srbin je protiv snažne odbrane Italijana isprva imao samo jednu šansu.

Tada je, u prvom poluvremenu, uspeo da umakne Škrinijaru, ali je iskosa s leve strane pogodio samo spoljni deo mreže.

Bilo je to u 36. minutu, kada je Real uveliko umirio početne, prilično opasne napade "nerazura", ali za razliku od Jovićevog šuta, precizniji je izveo Toni Kros, koji je u 17. minutu sjajnim udarcem levicom sa oko 20 metara pogodio dalji donji ugao.

Moglo je da bude i 2:0 u 45. da je Rodrigo malo bolje "nišanio" - pogodio je stativu Interovog gola.

Luka Jović je u nastavku dobro proigravao saigrače koji su se ubacivali iz "drugog plana", to nije iskoristio Rodrigo u 51. minutu, a i sam Srbin je lukavo oprobao udarac tri minuta kasnije, no dobro postavljeni Handanović onemogućio je pogodak s leve strane u bliži ugao.

Real Madrid je od 64. imao igrača više, jer je Barela pesniom udario u nogu Militaa koji ga je oborio u borbi za loptu. Maltene je izbila tuča između njih dvojice, umešali su im se i neki saigrači (ne i Luka Jović), ali je sve ipak završeno bez pesničenja...

Za Jovića je meč bio završen u 78. minutu, kada ga je trener Anćeloti, zajedno sa Rodrigom i Krosom, zamenio svežim snagama (ušli su Asensio, Valverde i Dijaz), a naš reprezentativac je dobio aplauz madridske publike.

Minut kasnije, Markos Asensio je fantastičnim udarcem sa levog ugla kaznenog prostora, pogodio loptom unutrašnju stranu stative i to tik ispod prečke, a kako je ona odsela u mreži - doneo je nedostižnih 2:0 Realu, time i prvo mesto u grupi.

Za razliku od Intera, koji je već ranije obezbedio prolazak dalje, njegov gradski rival, Milan, je ispao sa međunarodne scene.

Roso-neri su dočekali Liverpul sa nadom da će se sa treće pozicije probiti ispred Porta, ali ni vođstvo golom Tomorija u 29. minutu nije im pomoglo: Crveni sa "Enfilda" su preokrenuli, pa pogocima Salaha u 36. i Origija u 55, ne samo došli do maksimalnog učinka (svih šest pobeda), već i pomogli Atletiko Madridu.

Ekipa trenera Simeonea je, naime, pobedom nad Portom od 1:3 (golovima Grizmana u 56., Koree u 90. i De Paula u 92. minutu, odnosno "utešnim" Oliveire s bele tačke u 95.) prošla u šesnaestinu finala Lige šampiona kao drugoplasirani iz grupe B.

"Jorgandžije" su to uspele iako su od 68. minuta igrale bez isključenog Karaska, što ih nije baš previše oslabilo - jer je 200 sekundi kasnije Portov Vendel isključen, a to je pritom izazvalo i manji fizički obračun pokraj aut-linije.

Zbog učešća u sukobu van igrališta, crveni karton je dobio još jedan igrač Porta, rezervni golman Agustin Markezin.


Ranije tokom dana, PSŽ je očekivano pobedio Klub Briž (4:1) i to uz po dva gola Mesija i Mbapea, ali je ostao drugi i pored poraza Mančester sitija od Lajpciga (2:1), koji je u završnici imao igrača više usled isključenja Kajla Vokera u 83. minuta. Malo pre toga, u 76, "građani" su prepolovili zaostatak golom Mahreza, ali se ispostavilo da je "prolećni" saigrač Jovića u Ajntrahtu, Silva, pogotkom u 71. minutu već bio doneo nedostižnu prednost Lajpcigu koji se kao treći seli u Ligu Evrope.


Na kraju, iako je Borusija Dortmund napunila mrežu Bešiktaša (5:0, po dva gola Halanda i Rojsa), kao treća u grupi napušta elitno nadmetanje i ide u drugo po snazi, jer je drugo mesto u grupi C zauzeo Sporting iako je izgubio sa 4:2 od Ajaksa za koji nije igrao povređeni Dušan Tadić

Liga šampiona, utorak - rezultati 6. kola i tabele:

Grupa A:
Pari Sen Žermen - Klub Briž 4:1 (3:0)
Lajpcig - Mančester siti 2:1 (1:0)
Tabela: Mančester siti 12 bodova, PSŽ 11, Lajpcig 7, Klub Briž 4

Grupa B:

Milan - Liverpul 1:2 (1:1)
Porto - Atletiko Madrid 1:3 (0:0)
Tabela: Liverpul 18 bodova, Atletiko Madrid 7, Porto 5, Milan 4

Grupa C:
Ajaks - Sporting 4:2 (2:1)
Borusija Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)
Tabela: Ajaks 18 bodova, Sporting 9, Borusija 9, Bešitaš 0

Grupa D:
Real Madrid - Inter 2:0 (0:0)
Šahtjor - Šerif 1:1 (1:0)
Tabela: Real 15 bodova, Inter 10, Šerif 7, Šahtjor 2vvvvvvvvvv

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?