ZVEZDINA SVETLA BUDUĆNOST: Crveno-beli ne moraju da brinu, generacija koja dolazi (FOTO)

A. Ilić

15. 01. 2022. u 11:41

FUDBALERI Crvene zvezde nalaze se na pripremama u turskoj Antaliji, a ono po čemu se pripreme aktuelnog šampiona razlikuju od drugih klubova jeste i mladost u koju se crveno-beli uzdaju.

ЗВЕЗДИНА СВЕТЛА БУДУЋНОСТ: Црвено-бели не морају да брину, генерација која долази (ФОТО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Zanimljivo je bilo ovih dana na treninzima Dejana Stankovića, gde je u jednom trenutku uigravan tim sačinjen isključivo od Zvezdinih klinaca. Njih dvanaestorica imaju priliku da se tokom priprema u Antaliji nametnu Stankoviću i izbore mesto u rosteru tima koji će na proleće vojevati.

Fudbaleri Crvene zvezde su otputovali na pripreme u Tursku (Antalija), gde će boraviti od 13. januara do 3. februara.

Talentovani golobradi mladići čine budućnost srpskog fudbala, a čini se da su u Ljutice Bogdana odlučili da ih malo ranije "bace u vatru" i daju im priliku da iskuse čari priprema sa nosiocima igre, a to će bez sumnje da im pomogne u velikoj meri.

Tako se na terenu našao tim koji su činili dečaci koji tek dolaze:

Miloš Gordić, Nikola Stanković, Andrej Đurić, Stranjiha Eraković, Andrija Radulović, Ibrahim Mustafa, Petar Stanić, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Vladimir Lučić i Marko Lazetić, a tu je uz Gordića bio i Stefan Marinković.

Sa ponosom svi navijači crveno-belih govore o dobu kada su igrači tima sa "Marakane" pokorili Evropu i svet. Taj tim činili su mahom igrači koji su ponikli u klubu, a nema sumnje da bi, ukoliko očuva i neguje ove bisere, Zvezda ponovo mogla da se nađe u situaciji da "pravi" fudbalere za velika dela.

Atmosferu sa treninga pogledajte u galeriji:

Predstavimo ih redom:

Miloš Gordić - golman (rođen 2000. godine)

Reč je o golmanu, prvom čuvaru mreže mlade fudbalske reprezentacije koji, kada uđe u ritam, gotovo da začara mrežu.

Stefan Marinović - golman (2005)

Najmlađi igrač na pripremama. Reč je o kadetu, a krasi ga dobar refleks, sigurna igra, a takođe mu se, ukoliko nastavi ovakvim tempom, predviđa jako svetla budućnost.

Nikola Stanković - zadnji vezni (2003)

Reč je o fudbaleru koji pokriva poziciju zadnjeg veznog, ali takođe može da igra po bokovima. Stručnjaci kažu da se radi o igraču koji se ne umara, već može da trči u visokom tempu 90 minuta, a s obzirom na poziciju koju pokriva, to je sigurno njegov adut.

Andrej Đurić - štoper (2003)

Kapiten svoje generacije. Krasi ga izuzetna fizička sprema, ali i neverovatna tehnika za štopera. Često se nađe u ulozi kreatora igre, što ga izdvaja od drugih defanzivaca.

Strahinja Eraković - štoper (2001)

Igrač koga ne treba mnogo predstavljati. U dresu prvog tima pokazao je staloženost i kvalitet, kao mladi igrač iznenadio je u velikim utakmicama kada je često znao da preuzme odgovornost, a greške ga nisu pokolebale, već je iz njih učio i u narednim mečevima izlazio još jači.

Andrija Radulović - krilo (2002)

Radulović je u prvom timu brzo zasijao, a potom je prebačen u razvojni tim Grafičar na kaljenje, kako bi skupljao neophodno iskustvo i minute na terenu. Igra na obe strane, a može da pokrije i poziciju levog beka. Krasi ga dobar šut, posebno levom nogom, a u Ligi šampiona za omladince pokazao je svoj pun kvalitet gde je bio jedan od najboljih igrača tima.

Ibrahim Mustafa - krilo (2000)

Mustafa pokriva poziciju krilnog i špic igrača. Igrao je za omladinski tim, a dobio je priliku i u seniorskom timu. Takođe je deo karijere u Zvezdi proveo na pozajmici, a nedavno je potpisao i novi ugovor, što nema sumnje da znači da je zadovoljio upravu koja će ovom mladom internacionalcu nesumnjivo dati veću šansu u nastavku Zvezdine odiseje.

Petar Stanić - ofanzivni vezni (2001)

Stanić je, kako kažu, igrač starog kova. Na terenu često preuzima inicijativu, ima odličan pas, šut i dribling, lopta u njegovom posedu graciozno i elegantno pleše po terenu.

Jovan Mituljikić- prednji vezni (2003)

Oni koji su ga trenirali i gledali govore da se radi o brzom i dobrom dribleru koji ima kvalitetnu realizaciju. Posvećen je i borben, a može da igra i u veznom redu.

Nikola Mituljikić- prednji vezni (2003)

Baš poput brata pokriva poziciju prednjeg veznog igrača. Važi za najboljeg driblera u školi fudbala Crvene zvezde. Može da igra i po bokovima i za nijansu ofanzivnije igra od Jovana.

Vladimir Lučić - krilni napadač (2002)

Reč je o krilnom napadaču koji može da odigra i u veznom redu. Krasi ga dobar dribling, pas, šut, a ima i dobar osećaj za prostor i igru.

Marko Lazetić - napadač (2004)

Lazetića smo već videli na velikoj sceni, gde je u više navrata pokazao da ima osećaj za igru i dobru tehniku. Znao je da namuči svoje čuvare i pokazao je da ne govore uzalud da ima "telo od milion dolara".

Zanimljivo se pitanje postavlja, koliko bi ovi golobradi mladići danas mogli da pruže u prvenstvu? Možda navijači neće dugo čekati da to saznaju.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a