ŠĆEKIĆ U ZAGLEBJU! Iskusni vezista napustio Partizan dva dana pre početka priprema

M. BLAŽIĆ

22. 01. 2022. u 08:00

JEDINA promena koja je u Humskoj najavljena ove zime se dogodila, ali zasada samo u smeru odlaska.

ШЋЕКИЋ У ЗАГЛЕБЈУ! Искусни везиста напустио Партизан два дана пре почетка припрема

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je juče ostao bez iskusnog zadnjeg veznog Aleksandra Šćekića, koji će u narednih godinu i po dana po slovu ugovora nositi dres poljskog Zaglebja. Crnogorski reprezentativac je posle odlaska na pauzu projektovan kao neko ko bi mogao da napusti crno-bele u slučaju adekvatne ponude i to se posle kraćeg koketiranja sa Poljacima i dogodilo, a njegova zamena bi trebalo da bude Srđan Mijailović, sa kojim je napravljen načelan dogovor i ostalo je još samo da se posao precizira sa Čukaričkim vezano za finansijske uslove.

Šćekić je u Partizan stigao u leto 2018. iz turskog Genčlerbirligija za obeštećenje od 100.000 evra na insistiranje tadašnjeg trenera Zorana Mirkovića koji ga je dobro poznavao iz vremena saradnje sa Ljubišom Tumbakovićem u reprezentaciji Crne Gore. Pouzdani vezista je za tri i po godine provedene u Partizanu odigrao 133 utakmice i postigao 12 golova. Najznačajniji je svakako onaj iz ovosezonskih evropskih kvalifikacija kada je u 90. minutu revanša sa Sočijem doneo izjednačenje i produžetke, posle čega su crno-beli boljim izvođenjem penala eliminisali Ruse i obezbedili učešće u plej-ofu Lige konferencija protiv portugalske Santa Klare.

Interesantno je da je Šćekić bio standardan i kod Zorana Mirkovića za čijeg mandata je stigao u klub i kasnije kod Sava Miloševića, a zatim je imao i značajnu ulogu u timu kod Aleksandra Stanojevića. Njegov novi klub navijači Partizana ne pamte po dobrom, s obzirom na to da je Zaglebje eliminisalo crno-bele na startu kvalifikacija Lige Evrope u leto 2016. posle boljeg izvođenja penala. Trenutno se nalaze na 14. poziciji Ekstralige, samo dva mesta iznad zone ispadanja.

Odlazak crnogorskog reprezentativca je pojačao potrebu za angažovanjem zadnjeg veznog što je odavno označeno kao prioritet kluba u pauzi između dva dela prvenstva. Uslovi sa fudbalerom Čukaričkog Srđanom Mijailovićem su praktično precizirani, a želja svih u klubu je da se dogovor sa Čukaričkim postigne što pre kako bi popularni Mićko odradio kompletne pripreme sa novim saigračima u turskom Beleku.

Partizan, inače put Sredozemlja kreće sutra i u antalijskoj regiji će brusiti formu za nastavak sezone sve do 6. februara. Već šest dana po povratku u Beograd crno-bele očekuje prolećna premijera u Superligi, gostovanje Radničkom u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)