ZVEZDA IMA "VLAHOVIĆA": Srpski napadač predstavljen kao pojačanje u Milanu

Z. Ćorović

23. 01. 2022. u 20:38

ZA osamnaesti rođendan prelazi u Milan. Još nije zvanično potpisan ugovor, ali su italijanski mediji to već plasirali kao gotovu stvar - Zvezdin supertalenat Nikola Lazetić postaće uskoro novi igrač velikana sa "San Sira" i svi već uveliko traže sličnosti sa Dušanom Vlahovićem.

ЗВЕЗДА ИМА ВЛАХОВИЋА: Српски нападач представљен као појачање у Милану

FOTO: Novosti

Transfer je po informacijama sa Apenina vredan pet miliona evra, s tim što će crveno-beli dobiti četiri miliona, što bi se reklo "na ruke" i u nekoliko rata, dok će preostalo milionče "kapati" kroz razne bonuse. Uz to, srpski šampion je isposlovao i deset odsto od sledeće prodaje, što je, kada se sve sabere, dobro urađen posao.

Naravno, navijači Crvene zvezde će žaliti što će još jedan biser tako brzo napustiti klub, uveliko se prave paralele sa Jovićem koji sada igra u Realu... Otprilike je i Luka prodat Benfiki za istu sumu, u januaru 2016. Tada je naš najtrofejniji klub bio u dugovima do guše, ali sada je u mnogo boljoj situaciji.

Međutim, ponuda za Lazetića, koji je u subotu na pripremama u Antaliji napunio osamnaest, finansijski je takva da nikako nije za odbijanje. Sa daljim otezanjem i nećkanjem, sve bi bila velika kocka, jer Zvezda u prolećnom delu juri Partizan sa minus pet bodova i za mladog Lazetića bilo bi malo prostora da se dokazuje i razvija. Na velika vrata doveden je Norvežanin Ohi kao prva opcija u napadu, najviše će mu pomagati Milan Pavkov, a tu je još i Dioni, mada je pitanje koliko će Francuz biti u Stankovićevom fokusu posle prolično indolentne polusezone.

Lazetić je i jesenas dobijao šansu na kašičicu, odigrao je ukupno 370 minuta i postigao jedan pogodak u ubedljivom prvenstvenom trijumfu protiv Kolubare (7:1). Uglavnom je ulazio sa klupe i uvek je pokazivao ogromnu želju da se pokaže. Eksplozivan, jak u duelima, skočan i prodoran, brzo je potvrdio da poseduje ogroman potencijal. Zbog snažne konstitucije, visine (192 cm) i aktuelne situacije, Italijani najviše porede Marka sa Dušanom Vlahovićem, srpskim golgeterskim čudom u Fiorentini. S tim u vezi, "Gazeta delo sport" se konsultovala sa našim bivšim golmanom Vladom Avramovim (42), koji je najveći deo karijere proveo u Italiji.

- Lazetić je trenutno najbolji igrač Crvene zvezde - smatra Avramov. - Ima sve što bi fudbaler prve kategorije trebalo da ima. Tehnički je bravurozan, a ima neke stvari u igri koji se teško prepoznaju sa strane. Dolazi iz sportske porodice. Otac mu je bio odbojkaš, a stričevi fudbaleri. Oni ga prate kroz karijeru i daju mu prave savete. Sport mu je u DNK i zna kako treba da se ponaša. Nije slučajnost što na terenu ne izgleda kao da je 2004. godište, već kao mnogo stariji i iskusniji.

 Na pitanje da li Lazetić mođe da se nametne kao Vlahović u Fiorentini, Avramov je odgovorio kao iz topa.

- Apsolutno! Dušan je razbijač ali Marko može da napravi istu takvu karijeru. Milan je napravio pravi potez što ga dovodi već sada dok se drugi nisu uključili u trku.

U IGRI BILI TORINO I ZENIT

PORED Milana, za Lazetića su veliko interesovanje pokazala još dva kluba. Jedan od njih je Torino, koji je bio spreman da izdvoji četiri miliona evra. Takođe, ruski šampion Zenit je poslao zvaničnu ponudu, finansijski u rangu Milanove.

AMERIKANCI ŽELE PAVKOVA

ZANIMLjIVU ponudu dobio je i Milan Pavkov i to iz daleke Amerike. Kanzas Siti, član MLS lige, spreman je da izdvoji milion evra za visokog napadača crveno-belih. Međutim, dobili su negativan odgovor sa "Marakane", odnosno da Pavkov nije na prodaju, jer je neophodan timu u nameri da odbrani titulu.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!