U LIVERPULU ČUPAJU KOSU ZBOG ŠAĆIRIJA: Očekivali milione, a on - "zbrisao"

Novosti online

10. 02. 2022. u 16:51

ĐERDAN Šaćiri je rešio da promeni klub za koji nastupa, a zbog toga baš i nisu najsrećiniji u FK Liverpul.

У ЛИВЕРПУЛУ ЧУПАЈУ КОСУ ЗБОГ ШАЋИРИЈА: Очекивали милионе, а он - збрисао

Screenshot / 20min.ch

Tako bar glasi vest koju je objavio "Dejli star", a tiče se očekivane zarade od prošlogodišnje Liverpulove prodaje Šaćirija Olimpiku iz Liona.


Naime, tada je engleski klub rešio da odmah naplati samo šest miliona evra, a da dodatnih pet dobije u vidu bonusa,  i to na osnovu individualnih Šaćirijevih ostvarenja, kao i klupskih koje dostigne sa francuskom ekipom.


Čim je Liverpul očekivao pet dodatnih miliona, trebalo bi da su ta dostignuća lako ostvariva, ali...

Đerdan Đaćiri se posle samo jedne polusezone u Olimpiku iz Liona preselio u američku MLS ligu, gde je juče predstavljen kao novi član Čikago Fajera.


- Iako ostaje da se vidi šta su tačno bili bonusi, činjenica je da je ovaj napadač odigrao skromnih 16 puta za francuski klub, a usput je dao samo dva gola i asistirao u tri navrata. Izgleda da je Liverpul, po svoj prilici, ostao bez očekivane zarade od bonusa. To je, svakako, udarac za Crvene, koji su očigledno bili ubeđeni da će Šaćiri biti veoma uspešan u Lionu, zbog čega su i pristali na pomenutu strukturu ugovora. Ali, realnost je bila drugačija: švajcarski reprezentativac se mučio da se nametne kao starter u ekipi Petera Bosa i onda je napustio je klub a da nije u njemu proveo ni trećinu od predviđenog trogodišnjeg perioda, piše pomenuti britanski list.

Reprezentativna karijera Šaćirija

Šaćiri (30) je za reprezentaciju Švajcarske odigrao 100 utakmica i postigao je 26 golova. Ostaće upamćena utakmica sa Svetskog prvenstva u Rusiji protiv Srbije, na kojoj Feliks Brih nije dosudio očigledan penal za Srbiju, te nas je na taj način eliminisao sa Mundijala.

Na toj utakmici, Šaćiri je dao gol za pobedu Švajcarske, a proslavio ga ukrštanjem ruku na grudima, što je simbol orla koji koriste zagovornici ideje o tzv. Velikoj Albaniji.

Šaćiri je svoju karijeru počeo u Bazelu. Nastupao je potom u Bajernu, Interu, Stouku, Liverpulu i pomenutom Lionu.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije