SPARTU OTPISALI I ČEŠKI MEDIJI! Vukadin Vukadinović: "Nemaju šta da traže u Beogradu"

Večernje Novosti

23. 02. 2022. u 19:00

PORUKA iz Češke igračima Partizana glasi: Mladi su, neiskusni i „poješće“ ih atmosfera u Humskoj.

СПАРТУ ОТПИСАЛИ И ЧЕШКИ МЕДИЈИ! Вукадин Вукадиновић: Немају шта да траже у Београду

FOTO: M. Vukadinović

Tako rezonuje srpski internacionalac Vukadin Vukadinović, koji je od zimus ponovo član češkog prvenstva gde trenutno brani boje Zlina.

U razgovoru za „Novosti“, naš as koji je nastupao za mnoge klubove iz Češke, veruje da će crno-beli izboriti prolaz u osminu finala Lige Konferencija u današnjem revanšu sa praškom Spartom, a optimizam najviše zasniva na pozitivnom rezultatu i prvog susreta, kao i sa takmičarskim karakterom koji je u aktuelnog lidera domaćeg prvenstva usadio trener Aleksandar Stanojević.

- I pre prvog meča sam pričao da su šanse 70:30 u Partizanovu korist, što se ispotavilo kao istinito. Mislim da Česi nemaju šta da traže u Beogradu, mlada su i neiskusna ekipa, za razliku od Partizana koji pod Aleksandrom Stanojevićem igra veoma pametno i zrelo, koristi svoje šanse što je i pokazao u Pragu. Takođe, ogromna prednost crno-belih, biće atmosfera sa tribina na koju fudbaleri Sparte nisu navikli. U Češkoj su tek prošle nedelje dopustili da se igra pred 50 odsto popunjenim tribinama, ali i da nije to bio slučaj, jednostavno je ovde mnogo drugačija atmosfera na tribinama i mislim da se igrači Sparte neće najbolje snaći u takvom scenariju – kaže Vukadinović u telefonskom razgovoru za "Novosti".

Ipak, daleko od toga da crno-beli treba da uđu opušteno u meč sa Česima, jer rival ima određene prednosti koje će gledati da što bolje iskoristi.

- Najveća prednost Sparte je trener Pavel Vrba, koji uvek izvuče nekog keca u rukavu, pokazivao je to i dok je bio u Plzenu, ali tada je na raspolaganju imao mnogo iskusniji tim. Crno-beli bi trebalo pažnju da obrate i na prekide, mnoge češke ekipe, pa tako i Spartu, polažu mnogo toga na kornere i slobodne udarce, imaju visoke igrače koji znaju da daju gol. Sa druge strane iz igre, ako budu defanzivno na nivou kao u Pragu, fudbaleri Partizana neće imati mnogo briga – dodaje Srbin iz redova Zlina.

Sparta takođe dolazi nešto svežija u Beoograd.

- Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Sparta dobila i koji dan više odmora, jer im je susret u prvenstvu sa Jablonecom koji su trebali da igraju zbog snega u planinskom predelu zemlje. To je jako teško gostovanje i ne sumnjam da bi bili mnogo manje svežiji da su igrali sa Jablonecom. Ovako, dobili su priliku da se potpuno pripreme za Partizan, ali i da zaleče neke igrače koji su povređeni i ako budu uspeli u tome, biće opasniji nego u Pragu – podvlači Vukadinović.

ČEŠKI MEDIJI NE VERUJU U PODVIG SPARTE

DOMAĆA štampa i mediji, ne veruje previše u podvig Sparte u Beogradu prema rečima srpskog fudbalera.

- Čak ni oni najoptimističniji novinari, nisu nešto ubeđeni da će prvotimcii Sparte uspeti da izvuku pozitivan rezultat u Beogradu i da će proći u narednu rundu Lige Konferencije. Naravno, niko ih nije 100 odsto otpisao, ali uglavnom su svi složni da je Partizan veliki favorit da se na kraju raduje – kaže Vukadinović.

BONUS VIDEO Najbrže postignuti golovi u Ligi šampiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!