FIFA POVLAČI SRAMAN POTEZ: Ovo će uništiti ruske klubove

Novosti online

01. 03. 2022. u 10:20

FUDBALSKA reprezentacije Rusije ostaće bez velikih takmičenja, najteže im pada zabrana igranja baraž utakmica i uskraćena šansa da nastupe u Kataru na Mundijalu, dok je moskovski Spartak izbačen iz Lige Evrope iako ga je nedavni žreb spojio sa nemačkim Lajpcigom u osmini finala.

ФИФА ПОВЛАЧИ СРАМАН ПОТЕЗ: Ово ће уништити руске клубове

FOTO: AP/Tanjug

Težak udarac za ruski sport, ali ono što je pripremila FIFA kao novu kaznu, moglo bi tek da proizvede pravi kolaps.

Naime, Međunarodna federacija profesionalnih fudbalera (FIFPro) traži od Fife da promeni pravilo i da inostrani igrači koji igraju u ruskoj Premijer ligi i nižim ligama imaju pravo jednostrano raskinuti ugovore sa klubovima. Tako bi ruske klubove mogli da napuste bez plaćanja obeštećenja i da jednostavno pobegnu ako to žele.

- Pozivamo Fifu da to učini i da promeni pravilo. To se mora učiniti što je pre moguće. Čini se da je sve eskalirajući sukob razlog da možemo raskinuti ugovor bez plaćanja obeštećenja klubu. Sada govorimo o tome - kaže šef FIFPro Luis Everard.

- FIFA može da prilagodi pravila u hitnim slučajevima - dodaje Everard. Kao primer navodi situaciju iz 2020. godine kada je zbog pandemije korona virusa FIFA produžila sve ugovore.

- S obzirom na krajnje uznemirujuću situaciju, smatramo da bi igrači trebalo slobodno da napuste zemlju. Želimo to da raščistimo što je pre moguće.

U ruskoj Premijer ligi trenutno ima preko 130 stranaca i mnogi od njih mogli bi dobiti priliku da neometano napuste zemlju, što bi svakako bio ogroman udarac za tamošnje klubove.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)