DA VAS PITAMO NEŠTO... Ruski sportisti uputili tri sjajna pitanja svim stranim kolegama!

Tanjug

01. 03. 2022. u 18:13

RUSIJA i Ukrajina predstavljaju, svakako, ovih dana najvažnije vesti na planeti. Svet uživo prati šta se dešava u ovim dvema zemljama, ali i onome što prati aktuelnu operaciju ruske vojske, pa i sankcije koje se izriču sportistima Rusije. A sada su oni rešili da nešto upitaju svoje strane kolege.

ДА ВАС ПИТАМО НЕШТО... Руски спортисти упутили три сјајна питања свим страним колегама!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u jučerašnjem danu, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, to se potom ponovilo u hokeju, a danas je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampiona, u utorak oduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci.

Tim povodom, ruski sportisti su, putem Sportske komisije Olimpijskog komiteta Rusije, rešili da stranim kolegama javno upute tri pitanja.

I, ona glase ovako:

"Naša komisija sportista, pri Olimpijskom komitetu Rusije, poziva strane sportiste, naše kolege, da budu hrabri i otvoreno odgovore mladim ruskim sportistima na sledeće:

1) Zašto ih i po kom osnovu lišavaju mogućnosti da se bave svojom profesijom?

2) Šta je njihova krivica? To što su rođeni u Rusiji ili su njeni državljani?

3) Da li su pozivi da im se zabrani da učestvuju na međunarodnim takmičenjima zapravo prilika da sklonite konkurenta, i to tuđim rukama, bez ličnog sportskog suparništva?

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (7)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima