DRAMATIČNO DO DVE KRUNE! Crvena zvezda i Partizan, rame uz rame, kreću u završne borbe za titulu i Kup

Z. Ćorović

05. 04. 2022. u 10:00

FUDBALSKO proleće u Srbiji obojeno je crveno-belima bojama, ali se ni crno-bele nisu izbrisale, i one čekaju da buknu, kao jesenas. Kolo pred početak plej-ofa Superlige, večiti rivali stoje rame uz rame na tabeli sa istim brojem bodova (78). Ipak, Crvena zvezda je u boljoj situaciji, jer će najverovatnije, zbog boljeg međusobnog skora (1:1, 2:0), prvi deo šampionata završiti kao lider. To znači da će imati i privilegiju da bude domaćin u trećem, najvažnijem derbiju, koji će se igrati 16. aprila.

ДРАМАТИЧНО ДО ДВЕ КРУНЕ! Црвена звезда и Партизан, раме уз раме, крећу у завршне борбе за титулу и Куп

Foto: M. Vukadinović

Da bi ponovo dočekali komšije na "Marakani" u prvom kolu plej-ofa, crveno-belima je neophodno da u nedelju, u poslednjem kolu prvog dela šampionata savladaju kod kuće Radnički iz Kragujevca. Zicer kao kuća za tim Dejana Stankovića, pogotovo posle stopostotnog učinka u šampionatu ovog proleća. Juriš je bio silan - šampion je stisnuo gas do daske i ostvario osam uzastopnih pobeda u prvenstvu, što je ispalo dovoljno da se nadoknadi zaostatak od minus pet bodova i preuzme liderska pozicija od Partizana. U Zvezdi stalno ponavljaju da je ovo njeno vreme, jer ima najbolji tim, snažan i kadar da osvoji petu titulu zaredom. Prethodne četiri sezone šetali su se crveno-beli domaćim prvenstvom, ove su imali nekoliko kikseva koje su uspeli da nivelišu odličnom serijom. Zbog toga su sada u psihološkoj prednosti pred ulazak u finiš trke.


Iako je malo posustao, Partizan je sigurno željan i spreman da se lavovski bori za oba trofeja. Izabranici Aleksandra Stanojevića briljirali su jesenas, ali ih je prikočio poraz u poslednjem okršaju sa komšijama kao i neočekivani remi (0:0) sa Napretkom u Humskoj. Prvo mesto nije više u rukama crno-belih, naravno, moglo bi da se vrati ukoliko plej-of odigra vrhunski i zaređa sa trijumfima. Već na prvom koraku "valjak" neće imati ni malo lak posao, pošto u nedelju gostuje trećeplasiranom timu Čukaričkog. Preskakanje Banovog brda je pod moranjem, novi kiks sigurno bi žestoko sapleo Partizan na njegovom putu ka tituli i doveo u neprijatnu situaciju pred večiti derbi. Koliko ima šampionskog dinamita u ovom timu crno-belih, najbolje će pokazati naredna dva odlučujuća izazova u prvenstvu.


Od sedam kola u plej-ofu, Zvezda i Partizan će kao dve prvoplasirane ekipe po četiri igrati kod kuće i tri na strani. Pre superligaških okršaja, večite očekuju borbe u četvrtfinalu Kupa, koji su na programu u sredu. Crveno-beli su domaćini ekipi TSC, dok će Partizan ugostiti Loznicu. Iako je za jedne i druge ovo utešno takmičenje, ne treba zaboraviti da osvajač Kupa ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je kvalitetnije i isplativije od učešća u Ligi konferencija.

Raspored "večitih" do plej-ofa


C. ZVEZDA - TSC (KUP, sreda)
C. ZVEZDA - Radni. K. (SL, nedelja)
PARTIZAN - Loznica (KUP, sreda)
Čukarički - PARTIZAN (SL, nedelja)


GOMEŠ 22 - KATAI 20


ZAHUKTALA se borba za šampionski pehar, pomalo neočekivano rasplamsala se i borba za prvog strelca Superlige. Dugo je prvi Partizanov golgeter Rikardo Gomeš bio usamljen na vrhu liste sa 22 pogotka. Portugalac se malo uspavao, a Aleksandar Katai se razgoropadio, pa je posle het-trika u Nišu došao do cifre od 20 pogodaka, tako da je i napadač Crvene zvezde u ozbiljnoj konkurenciji da osvoji zlatnu kopačku.

BONUS VIDEO: Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti