ŠTA OVO BI?! Mančester siti i Real Madrid odigrali najneverovatnije polufinale Lige šampiona (VIDEO)

D. N.

26. 04. 2022. u 22:55

LIGA šampiona donela je nestvarnu fudbalsku noć svim ljubiteljima sporta, a za istinski spektakl pobrinuli su se Mančester siti i Real Madrid koji su u Engleskoj odigrali prvi meč polufinala.

ШТА ОВО БИ?! Манчестер сити и Реал Мадрид одиграли најневероватније полуфинале Лиге шампиона (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Prošle sezone jedan polufinalni dvomeč završen je sa ukupno pet golova, drugi sa četiri. Godinu dana ranije, postignuto je ukupno šest golova u četiri polufinalne utakmice. Ovoga puta, navijači su, što na tribinama "Etihada", što uz TV ekrane širom planete, mogli da vide čak sedam pogodaka: Mančester siti - Real Madrid 4:3.

Da će ovo biti sve samo ne uobičajena utakmica velike važnosti, kada oprez i bojažljivost nadvladaju fudbalske instikte, lepotu ove igre i uzbuđenja koje bi i trebalo da donose sudari istinskih velikana ovog sporta, bilo je jasno već posle 11 minuta. Jer, toliko je Sitiju trebalo da povede sa 2:0, pošto je De Brujne najpre bio strelac najbržeg polufinalnog gola u istoriji Lige šampiona (postigao ga je u 93. sekundi sjajnim ubacivanjem iza leđa odbrane Reala), a potom je sjajni Belgijanac ostvario i asistenciju, progiravši s levog krila Gabrijela Žezuza za uvećanje vođstva.

Ali, iako je ekipa Pepa Gvardiole tada gospodarila terenom, a na momente se činilo da treba da vodi i sa 3:0 i sa 4:0, neiskorišćeni ziceri poput onog Fila Fodena, kažnjeni su u u 33. minutu, kada se borbenost isplatila Madriđanima.

Benzema je najpre zadržao loptu u desnom delu napada, dodao saigračima i brzo se ubacio u šesnaesterac. Potom su dvojica njegovih kolega vrlo požrtvovano sačuvala posed, a Mendijevo dodavanje s levog krila francuski fudbalski velemajstor je volej-udarcem sproveo u mrežu Sitija za 2:1.

I pored silnih prilika domaćina, ali i nekoliko novih od strane sve hrabrijih gostiju iz Španije, prvo poluvreme je završeno pomenutim rezultatom.

Drugo je donelo istinsku rapsodiju.

Foden je uvećao prednost "građana" na 3:1 kada je ekipa iz Mančestera na suparnikovoj polovini terena osvojila loptu, a Fernandinjo idealno centrirao s desne strane usamljenom 21-godišnjaku, ali je samo dva minuta kasnije, u 55, njegov vršnjak, Vinisijuš Žunior, uzvratio udarac.

Maestralno se probio po levom boku, ostavivši sve na "Etihadu" u čudu svojim trkom, a onda hladnokrvno šutirao za 3:2 i nastavak ove fudbalske bajke.

 

U 74. minutu mreža se opet tresla, i to ona iza Realovog golmana Kurtoea. Ali, kako...

Posle prekršaja nad De Brujneom, dok se sudija spremao da svira prekršaj u korist Sitija, Bernardinjo Silva stigao do lopte pre nego što se arbitar oglasio, pa uputio sjajan udarac kojim je doneo 4:2 i radost plavom delu Mančestera.

Na scenu je potom stupio Karim Benzema. Nakon što je Laport nehotice, a vrlo nespretno, igrao rukom u svom, kaznenom prostoru Sitija, vođa napada Reala je s bele tačke "Panenkom" savladao Edersona, za 4:3 i polako spuštanje zavese na ovu fudbalsku predstavu.

U njoj je, međutim, i u finišu bilo uzbuđenja, a biće ih, sumnje nema sledeće srede u Madridu, kada se igra revanš.

Za drugo mesto u finalu nadmetaće se fudbaleri Liverpula i Viljareala, ove srede, pa sledećeg utorka.

BONUS VIDEO: Navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?