TADIĆ KRALJ HOLANDIJE: Ajaks sa stilom i petardom do titule (VIDEO)

Novosti online

11. 05. 2022. u 22:16

FUDBALERI Ajaks u okviru 33. kola Eredevize lige igrali su protiv ekipe Herenvena i ubedljivom pobedom od 5:0 matematički poneli naslov prvaka Holandije.

ТАДИЋ КРАЉ ХОЛАНДИЈЕ: Ајакс са стилом и петардом до титуле (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Kopljanici su poveli golom koji je bio produkt nestvarne timske akcije. Taljafiko je sa pozicije levog beka utrčao u kazneni prostor Herenvena i na majstorsku asistenciju Dušana Tadića, poslao lotu u bliži ugao golmana

Nakon dobrog otvaranja i vođstva od 1:0 iz 19. minuta tim iz Amsterdama duplirao je prednost već u 33. Ponovo se mreža tresla i ponovo zahvaljujući nestvarnoj koheziji Tadićevih saigrača. Timsku akciju za udžbenike završio je Stiven Berguis, koji je sproveo loptu u nebranjenu mrežu. 

Veliko slavlje na Amsterdam Areni moglo je da počne već pet minuta kasnije. Precizan sa bele tačke bio je Sebastijan Aler, nakon savršeno izvedenog penala u desni ugao golman, koji ga je pročitao ali je bio nemoćan, lopta je pogila malu mrežicu. 

Radost navijača Ajaksa/Foto: AP

Nokautiranog protivnika dokusirio je Brajan Brobi u 85. minutu nakon odbitka i Edson Alvarez u 90. minutu.

Dušan Tadić napustio je igru u 82 minutu, a sezonu je savršio sa impozantnim statistikama, 13 golova i 18 asistencija za najkreativnijeg igrača Holandije.

U posledenjem kolu Ajaks igra protiv Vitesea za četiri dana, u meču koji neće imati rezultatski značaj za novog-starog šampiona Eredevize lige. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Ko je Erling Haland najtraženiji fudbaler na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)