ČUDAN NEKI GEJ: Fudbaler Pari Sen Žermena neće dres sa duginim bojama

O. M.

16. 05. 2022. u 11:12

FUDBALERI Pari Sen Žermena upisali su proteklog vikenda pobedu 4:0 protiv Monpeljea u pretposlednjem kolu francuskog šampionata, ali na tom susretu u timu gostiju nije bilo veziste Idrise Geja.

ЧУДАН НЕКИ ГЕЈ: Фудбалер Пари Сен Жермена неће дрес са дугиним бојама

FOTO: EPA

Kako navode francuski mediji, sumnja se da je Senegalac ovaj meč propustio zbog toga što nije hteo da nosi dres sa brojem na leđima u duginim bojama, što je simbol LGBT populacije.

Kako su preneli i "Ekip" i "Parizijen", Gej je putovao sa PSŽ-om na gostovanje Monpeljeu, ali je na kraju ostao izvan protokola za meč.

Kada je Maurisio Poketino nakon meča bio upitan zašto njegov igrač nije bio u sastavu, rekao je da je "on morao da ostane van protokola zbog ličnih razloga, ali nije povređen".

Proteklog vikenda su svi timovi u Ligi1 nosili brojeve u duginim bojama, dok su kapiteni imali i takve kapitenske trake, što je deo inicijative započete 2019. godine povodom međunarodnog dana protiv homofobije, bifobije i transfobije, koji se obeleževa 17. maja.

Pomenuti mediji navode da je Gej i prošle sezone propustio meč tokom kojeg se obeležavala podrška LGBT populaciji, kako bi izbegao nošenje dresa na kojem su dugine boje.

Prošle godine je Gej porekao bilo kakav vid bojkota, dok su ovog puta iz njegovog tima istakli da je ostao van tima jer je u četvrtak uveče organizovao gala večeru za njegovu humanitarnu organizaciju.

Pojedini su na društvenim mrežama istakli da se nošenje takvog dresa protivi religioznim uverenjima Idrise Geja, pripadnika muslimanske veroispovesti...


BONUS VIDEO - Medicinska ekipa utrčala na teren
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju