HITNO SAOPŠTENJE IZ HUMSKE: Skandaloznim odlukama favorizuju Zvezdu

Tanjug

16. 05. 2022. u 13:56

Nakon jučerašnje utakmice u Kruševcu, fudbalska javnost u Srbiji se još jednom mogla uveriti na koji način se Crvena zvezda skandaloznim sudijskim odlukama favorizuje do naslova šampiona Srbije, saopšteno je danas iz Partizana.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ ИЗ ХУМСКЕ: Скандалозним одлукама фаворизују Звезду

Foto: FK Partizan

Kako se ističe, Partizan je nedeljama upozoravao da se u drugom delu prvenstva dešavaju čudne sudijske odluke na utakmicama Crvene zvezde.

- Svedoci smo da je na jučerašnjoj utakmici u Kruševcu, u 31. minutu utakmice igrač Crvene zvezde Eraković, pri rezultatu 0:0, u svom šesnaestercu igrao rukom, a što se može utvrditi gledanjem video-snimka navedene situacije. Glavni sudija utakmice Marko Ivković je, iz samo njemu znanih razloga, odlučio da ovu spornu situaciju ne proveri gledanjem video-snimka, odnosno konsultacijom sa VAR sudijama. Igrači Napretka su protestovali kod sudije, međutim, očigledno da kada Crvena zvezda igra, na sceni su neka posebna pravila. Pri rezultatu 0:0, u utakmici koja direktno utiče na krajnji plasman ekipa na tabeli, sporna situacija za sudije na terenu i u VAR sobi ne znači apsolutno ništa - navode crno-beli.

- Smatrali smo da će uvođenjem VAR tehnologije u srpski fudbal broj sudijskih grešaka biti sveden na minimum i da će o poretku na tabeli odlučivati isključivo kvalitet ekipa, međutim, direktnim odlukama sudija na terenu i u VAR sobi, Partizan je oštećen u utakmicama sa Napretkom i Čukaričkim, dok je na jučerašnjoj utakmici Crvenoj zvezdi oprošten očigledan penal - dodaju iz Partizana.

- O nedosuđenom penalu za Napredak danas ćuti cela fudbalska Srbija – organi FSS, Sudijska komisija, pa i sam Napredak, dok je Crvena zvezda svakako zadovoljna, jer je nezasluženo osvojila tri boda u utakmici u kojoj VAR tehnologija očigledno ne sme da se upotrebi kako bi se eventualno donela odluka koja bi išla u korist protivnika Crvene zvezde.

- Čelni ljudi Crvene zvezde su pred drugi deo prvenstva najavljivali da neće birati sredstva u borbi za osvajanje titule, te da će se i van terena boriti za istu. Sada je jasno da su u svojoj nameri uspeli, a prethodno sramno optuživši rukovodstvo FSS da ih je stavilo u neravnopravan položaj u odnosu na Partizan, odnosno da se čak i selektor reprezentacije urotio protiv njih - smatraju iz Partizana.

- Partizan je većinu vremena u aktuelnom prvenstvu proveo na prvom mestu na tabeli, međutim, kako su u drugom delu prvenstva sudijske greške na štetu Partizana, a sa druge strane sudijske greške u korist Crvene zvezde postale učestale, došli smo u situaciju da je Crvena zvezda favorizovana do verovatne titule šampiona - zaključuju crno-beli.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna