ISTORIJSKI TRANSFER: Kilijan Mbape odabrao novi klub, zaradiće neverovatan novac

Novosti online

16. 05. 2022. u 20:15

KILIJAN Mbape je poručio da je doneo odluku gde će nastaviti karijeru, a iako on sam nije hteo da obelodani sve detalje, obavešteni novinari su saznali da se radi o istorijskom transferu iz Pari Sen Žermena.

ИСТОРИЈСКИ ТРАНСФЕР: Килијан Мбапе одабрао нови клуб, зарадиће невероватан новац

Tanjug

Podsetimo, na svečanosti u Parizu, gde je treći put zaredom primio nagradu za najboljeg igrača Lige 1, francuski reprezentativac je rekao da zna gde će igrati naredne sezone:

- Želim da uživam u ovoj manifestaciji... Saznaćete veoma brzo. Skoro da je gotovo, moj izbor je napravljen. Moram da poštujem sve strane. I ja sam u žurbi, ali u ovome nisam samo ja. Gotovo je. Nedostaju neki detalji, ali je rešeno. Odluku ću uskoro saopštiti - rekao je Mbape.

Ali, dok se čeka da on to obelodani, dobro obavešteni italijanski novinar Nikolo Skira je saopštio sledeće:

- Kilijan Mbape je u završnim pregovorima da, kao slobodan igrač, ovog leta pređe u Real Madrid. Ugovor je spreman: i to do 2027, uz platu od 40 miliona evra godišnje (od čega fiksno 30 miliona svake godine + 10 miliona kao mogući bonusi), a na sve to dobiće i 40 miliona evra za sam potpis za Real - otkrio je Skira na Tviteru.

Ranije su francuski mediji objavili da Mbapeu Pari Sen Žermen nudi bogatstvo za dvogodišnji ugovor, sa platom od 50 miliona evra po sezoni, podsećajući da bi, ako ostane, mogao da postane najbolji strelac u istoriji kluba, jer trenutno ima 169 golova, 31 manje od rekordera Edinsona Kavanija.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)