SA DEKIJEM U NOVU SEZONU! Zvezda ovog leta skoro sigurno neće morati da traži novog trenera

Z. ĆOROVIĆ

18. 05. 2022. u 10:06

KADA su rezultati pravi i sve funkcioniše odlično, nema nikakve potrebe za promenama. Crvena zvezda je na dobrom putu da odbrani duplu krunu, a za njene navijače je isto toliko važno i da njihov veliki ljubimac ostane na klupi.

СА ДЕКИЈЕМ У НОВУ СЕЗОНУ! Звезда овог лета скоро сигурно неће морати да тражи новог тренера

FOTO: M. Vukadinović

Kako "Novosti" saznaju, gotovo je izvesno da će Dejan Stanković i sledeće sezone voditi crveno-bele, na radost svih u klubu i da će pokušati da ispuni svoju veliku želju - da uvede crveno-bele u Ligu šampiona. Temperamentni stručnjak već pravi planove i razmišlja o pojačanjima za narednu sezonu.

Naravno, uvek postoji mala mogućnost da se opet javi Sampdorija ili neki drugi italijanski klub, i da nekom vrhunskom ponudom pokoleba Dekija, mada njega povratak na Čizmu najviše vuče, jer mu porodica živi u Milanu. Krajem prošle godine malo je falilo da ga klub iz Đenove privoli i dovede. Tada su Zvezdi već počeli da se raspituju i traže zamenu, ali je Stanković prelomio da ostaje. Nije hteo da napušta kormilo u teškim trenucima, kada je trebalo krenuti u poteru za Partizanom, liderom prvenstva sa pet bodova više.

Malo-pomalo, prednost najvećeg rivala se istopila, Stankovićev tim je u silnom prolećnom jurišu pretekao crno-bele i u subotu protiv Voždovca ima zicer da osvoji novu titulu, petu zaredom. Od tih pet polovina su Dejanove, jer je prvu podelio sa Vladanom Milojevićem, svojim prethodnikom.

Iako je došao na "Marakanu" 21. decembra 2019. kao početnik, Stanković je uz dosta muka, ali uvek sa uspehom, preskakao prepreke i pekao zanat, tako da je sada prekaljen Zvezdin trener. Njegov pobednički karakter je bio jači od svih nedaća i zato se može reći da se odlično snašao i da je mnogo napredovao. Privržen je klubu, strastven, energičan i iskren, što navijači umeju da prepoznaju i posebno cene. Brojne vrline iz igračkih dana pomogle su mu da se lakše snađe na novom poslu i Deki se sve više ostvaruje kao dobar trener.

Kada se podvuče crta, Stanković može da bude ponosan - vodio je crveno-bele na 120 utakmica, ostvario čak 95 pobeda, uz 16 remija, devet poraza i gol-razliku 305:80.

Ugovor mu traje do juna 2024. i prvi sledeći cilj da u trećem pokušaju izbori Ligu šampiona. Još ovog leta kroz kvalifikacije, već sledećeg mogao bi crveno-bele da uvede pravo u elitu, ukoliko bude prvak Srbije.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)