NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Lionel Mesi napušta Pari Sen Žermen, odabrao novi klub?!

Novosti online

18. 05. 2022. u 07:40

LIONEL MESI je, navodno, odlučio gde će nastaviti karijeru, a to neće biti u ekipi Pari Sen Žermena, čiji je član postao dolaskom iz FK Barselona.

НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Лионел Меси напушта Пари Сен Жермен, одабрао нови клуб?!

Foto: EPA

Mesi je, podsetimo, u tabor "svetaca" iz francuske prestonice stigao kada njegov voljeni klub Barsa - u kojoj je stasavao i u kojoj je postao jedan od najboljih igrača svih vremena, nije mogao više da ga zadrži zbog ogromnih finansijskih problema u koje je upao.

Ali boravak u PSŽ-u nije baš bio "kao iz snova", što su se nadali i Mesi i navijači pariskog kluba: posle 34 trofeja sa Barselonom (uključujući i četiri Lige šampiona), u novoj ekipi osvojio je zasad "samo" jednu titulu prvaka Francuske. Za jednu sezonu to možda i nije loše, ali priželjkivao je i Mesi i svi oko njega da će haranje svetskim fudbalom, uz Kilijana Mbapea i Nejmara pokraj njega na terenu, prosto postati "normalno".

Nije se to desilo i... Rastanak se primakao.

Prema pisanju španske "Marke", koja se poziva na kolege iz Direkt TV-a, 34-godišnji Argentinski as će se sledećeg leta, 2023. godine, kada mu i istekne dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom, preseliti u američku MLS ligu.

Tačnije, u Inter iz Majamija, čiji je gazda nekadašnji engleski fudbaler Dejvid Bekam.

Dejvid Bekam / FOTO: AP

Ako se zaista desi da Mesi napusti evropski fudbal, biće to kraj jedne ere fudbala.

Jer, igrajući u Evropi, Lionel Mesi je osam puta dobijao nagradu za najboljeg igrača na svetu, bravurama i ponašanjem postao je uzor mnogim mladim igračima, a driblinzima, golovima i uspesima obeležio deceniju i po fudbalskih zbivanja na "starom kontinentu". 

Ako je za utehu onima koji bi voleli da Leo završi karijeru "tu negde, blizu", a ne u američkoj ligi, postoji i informacija "Diario sporta", na koju se poziva "Dejli miror", a koja glasi da Mesi, zapravo, još uvek nije doneo konačnu odluku da će se u Inter iz Majamija stvarno preseliti kada mu se završi ugovor sa PSŽ-om. 

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!