"NEVEROVATNO!" Lotar Mateus je danas baš besan

Novosti online

18. 05. 2022. u 08:48

LOTAR Mateus, svojevremeno as nemačke fudbalske reprezentacije, koji je kao trener jedno vreme bio i strateg FK Partizan, danas je prilično nezadovoljan.

НЕВЕРОВАТНО! Лотар Матеус је данас баш бесан

FOTO: Nebojša Paraušić

Razlog za to je informacija da je sve izvesnije da će Robert Levandovski, fantastični golgeter Bajerna, napustiti klub iz Minhena.


Mateus ne može da veruje šta je uprava kluba za koji je i on igrao (od 1984. do 1988, pa od 1992. do 2000) uradila povodom poljskog reprezentativca, koji je pred odlaskom.


- Neverovatno... Ono što se desilo sa Levandovskim nikada ranije nije viđeno. Kao jednom od najboljih igrača u klupskoj istoriji, Bajern je morao da mu, još pre mnogo meseci, pošalje jasan signal da želi da ga zadrži. Ali oni (uprava Bajerna) su rešili da najpre pregovaraju sa Holandom do samog kraja, pa tek kada je on odbio i poslednji predlog, vratili su se razgovorima sa Levandovskim. Ali tada je već bilo kasno... Bajern nije imao baš mnogo takvih svetskih zvezda u poslednjih 30 godina, a opet, tretira Roberta tako - nije krio razočarenje Mateus tokom razgovora za nemački "Skaj".

Inače, Lotar Mateus je sa Bajernom osvojio 19 trofeja, od čega sedam titula prvaka Nemačke i jedan Kup UEFA, dok je dvaput igrao finale Lige šampiona i doživeo poraze (1987. i 1989). S Nemačkom je osvojio Svetsko prvenstvo 1990, a evropsko deset godina ranije.

Levandovski je, sa druge strane, u Bajern stigao 2014. iz Borusije Dortmund, i od tada je na 375 mečeva dao čak 344 gola.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima