U HUMSKOJ VEĆ MOGU DA SKAUTIRAJU PROTIVNIKE: Poznat Partizanov put do grupne faze Lige Evrope, dva stara dužnika potencijalni rivali

Novosti online

23. 05. 2022. u 16:21

FUDBALERI Partizana ostvarili su "pirovu" pobedu pobedivši Radnički iz Niša na svom terenu, rezultatom 2:0. Zvezda je odbranila naslov prvaka Srbije i krenula putem Lige šampiona, dok će tim iz "Humske" svoje mesto na evropskoj sceni tražiti kroz kvalifikacije za Ligu Evrope. Već je poznato kakav ih put do tamo čeka.

У ХУМСКОЈ ВЕЋ МОГУ ДА СКАУТИРАЈУ ПРОТИВНИКЕ: Познат Партизанов пут до групне фазе Лиге Европе, два стара дужника потенцијални ривали

Foto: FK Partizan

Crno-bela strana Srbije iščekuje još jedno učešće u grupnoj fazi evropskog takmičenja, ambicije i navijača i kluba su uvek najviše. Partizan će u taj pohod krenuti stazom "nešampiona", iz trećeg kola kvalifikacija. Njegov protivnik biće jedan od dva poražena tima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, iz žreba koji takođe ne uključuje prvake zemalja.

U tom bubnju nalaze se ukrajinski Dinamo Kijev, danski Mitjiland, turski Fenerbahče i AEK iz Larnake. Predstavnici skandinavske zemlje i ratom zahvaćene Ukrajine su nosioci, a ujedno i blagi favoriti, pa se očekuje da će Humska ovog leta gostiti ili atraktivno ime Fenerbahče, ili na papiru tim po meri, AEK iz Larnake.

Protiv turske ekipe crno-beli su igrali treće kolo kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, na leto davne 2008. godine. U Beogradu je meč završen 2:2, dok su "žuti kanarinci" kod kuće bili bolji rezultatom 2:1. 

Što se Kijevljana tiče, oni su se takođe isprečili na evropskom putu "parnog valjka". Tada je beogradski tim pretpreo poraze u dva navrata, bilo je 2:3 na "Stadionu JNA", i 4:1 u prestonici Ukrajine. Na klupi srpske ekipe sedeo je Miroslav Đukić.

Ukoliko Partizan premosti početnu prepreku  plasiraće se u plej-of za prolaz u grupnu fazu drugog po snazi takmičenja "starog kontinenta". A u rukama će imati sigurno učešće u Ligi konferencija.

Za sada su sigurni učesnici plej-ofa Gent, Austrija iz Beča, edinburški Harts, Dnjepar, te pobednici kupova u Turskoj, Danskoj i na Kipru. Žreb je prvog avgusta, a mečevi su na programu istog meseca, 18. i 25. 

U Humskoj već polako mogu da počnu sa skautiranjem protivnika uz konačan i zaslužen fizički odmor nakon finala Kupa, protiv Crvene zvezde.

Ta utakmica je na programu u četvrtak od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

O putu Partizanovog večitog rivala, već ste mogli čitati danas na portalu "Novosti".

Srbija će dva predsatvnika imati i u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a to su Čukarički i Radnički iz Niša. Obe ekipe kreću iz drugog kola kvalifikacija i biće povlašćeni u žrebu.

 

BONUS VIDEO:HIT SNIMAK! Mitrogol poslao poruku.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije