I POSLE PARTIZANA PARTIZAN Natho sve bliži odluci da i po završetku karijere ostane vezan za crno-bele: "Zavoleo sam ovaj klub i grad"

M. BLAŽIĆ

26. 06. 2022. u 19:41

PARTIZAN i Bibars Natho su "kliknuli" pre tri leta kada je Izraelac na "asistenciju" Zorana Tošića stigao u Humsku.

И ПОСЛЕ ПАРТИЗАНА ПАРТИЗАН Натхо све ближи одлуци да и по завршетку каријере остане везан за црно-беле: Заволео сам овај клуб и град

FOTO: FK Partizan

Od izveštača "Novosti"


Odlaskom Bambija mnogi su bili spremni da tvrde kako njegova misija u crno-belom neće potrajati, ali su sve te prognoze odavno pale u vodu.

Na ulasku u četvrtu sezonu iskusni vezista uveliko razmišlja o onome što će doći kada okači kopačke o klin i trenutno su svi ti planovi vezani za Partizan.

- Supruga je započela biznis, deca idu u školu, jedan sin već trenira u mlađim kategorijama. Ne bi bilo iznenađenje da ostanem u Beogradu i posle karijere. Zavoleo sam grad, državu, ljude, zaista je sve onako kako se samo poželeti može. Uz to dobijanje srpskog pasoša je u proceduri, iako to ne ide tako brzo. Mislim da smo blizu završetka i da će to biti pozitivno okončano - istakao je godinama unazad jedan od najboljih fudbalera Partizana.

Igračka karijera bi po Nathovim rečima trebalo još da potraje, onda kada biološki sat uradi svoje i dođe do kraja.

- Nadam se da klub ceni ono što sam uradio. Ukoliko smatraju da sam potreban po završetku karijere, spreman sam da pomognem. Da li će to biti rad sa decom ili neka druga misija teško je sada reći. Ovaj klub je rasadnik talenata i čast je raditi taj posao. Ipak, polako, idemo korak po korak, nekad se naprave planovi pa se sve promeni za jedan dan.

Produžetak ugovora na još godinu dana bi mnoge opustio, a Natho to i sa pune 34 godine doživljava kao novu priliku za dokazivanje.

- Nikada nisam skroz opušten, da jesam još pre pet, šest godina bih otišao u Izrael sa porodicom. To što sam produžio ugovor na godinu je samo motiv više da se sledećeg leta izborim za još jednu godinu. Gladan sam i željan fudbala i osećam se dobro. Dokle god je tako igraću fudbal. Uvek moraš da nađeš nešto u sebi što te gura napred. Sa strane deluje da je lako, odradiš jedan trening utakmicu i to je sve. Uopšte nije tako i dok god postoji glad za uspehom boriću se maksimalno.

Motiv više posle "sušnih" godina je kristalno jasan.

- Ovde sam zbog titula, nismo uzeli nijednu otkako sam u klubu, i to mi je cilj. Želim to da promenim, možda ću ako uzmemo titulu biti opušteniji i tražiti novi cilj koji će me gurati napred.

Četiri godine u Hapoelu iz Tel Aviva, pa isto toliko u Rubinu i CSKA. Isto toliko će narednog leta stajati u biografiji Izraelca kada je u pitanju Partizan.

- To mi je cilj, počinjem četvrtu sezonu, želim i petu. Ovo je moj dom, volim sve, od predsednika do svih ostalih. Važno je da se i porodica i ja osećamo dobro. Zaslužujemo da budemo ovde, potrudiću se da tako i ostane i po isteku ovog jednogodišnjeg ugovora.
Svestan je iskusni vezista težine zadatka koji je pred saigračima i njim.

- Promenio se značajno tim, kao i skoro ceo stručni štab. Drugačiji je stil novog trenera, a imamo samo dve nedelje da se pripremimo za takmičarske utakmice. Neće biti lako, a znamo da je početak najvažniji. Sa pobedama će sve ići lakše. Moramo da razmišljamo i budemo koncentrisani na svaku pojedinačnu utakmicu.

Prethodna je i dalje u glavi fudbalera Partizana.

- Teško je psihološki kada osvojiš 98 bodova i ne uzmeš titulu. Svesni smo da moramo i bolje, ako je uopšte moguće, ne bismo li se radovali na kraju. Kad završiš bez titule, jasno je da nisi uradio dovoljno dobar posao. Atmosfera je jako dobra, kada se šalimo šalimo se, a kada je potrebna ozbiljnost, ni tu nema ni najmanjih problema - zaključio je iskusni Izraelac.

RIKARDO "PROMAŠIO" ZA 13 GOLOVA

POZNATO je da su Natho i Rikardo najbolji prijatelji, a Izraelac je za "Novosti" otkrio deo njihovog razgovora od pre godinu dana.


- Rikardu sam prošle sezone rekao da ću prestati da se bavim fudbalom ako da samo 25 golova koliko mi je obećao u nekom našem internom razgovoru. Imao je fantastičnu sezonu, uopšte nije nemoguće da ima bolju. Što se mene tiče, prošle sezone sam postigao 11 i pored dvomesečne pauze. Sada se osećam fantastično i ako ne bude povreda nema razloga da brojke ne budu bolje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade