IVANIĆ - OSAM MILIONA EVRA: As Zvezde najvredniji fudbaler Superlige

Z. Ć

29. 06. 2022. u 19:36

ZVEZDAŠ Mića i dalje kolo vodi. Ofanzivni vezista srpskog šampiona Mirko Ivanić sačuvao je prvo mesto na listi najvrednijih fudbalera Superlige Srbije.

ИВАНИЋ - ОСАМ МИЛИОНА ЕВРА: Ас Звезде највреднији фудбалер Суперлиге

FOTO: M. Vukadinović

Po najnovijim, danas objavljenim procenama specijalizovanog sajta "Transfermarkt", Ivanić na fudbalskoj pijaci sada košta osam miliona evra, milion više nego prilikom prethodne analize.

Kalkulacije "Transfermarkta", prilično autoritativnog u ovoj sferi, pokakazuju da je cena najviše skočila štoperu crveno-belih i jedinom reprezentativcu Srbije Strahinji Erakoviću. Bukvalno se duplirala, tako da se mladom Čupi vrednost sa 2,5 popela na pet miliona. Međutim, na "Marakani" kažu da ga ne bi prodali ni za deset...

Pored Erakovića, po pet miliona vrede i njegovi klupski drugovi Aleksandar Katai i Aleksandar Dragović, tako da svi oni dele drugo mesto, iza Mirka Ivanića. Najbolji strelac Superlige i Partizana, Rikardo Gomeš, zauzima peto mesto na listi sa četiri miliona, a i njemu je cena porasla za milion. Saša Zdjelar je ostao na 3,5 miliona, pa je ostao šesti, stepenik iza je njegov saigrač iz Partizana Igor Vujačić (3). Kada je reč o klubovima, Crvena zvezda je i dalje lider pošto je procenjeno da njen tim vredi 51,75 miliona evra, drugi je Partizan (38,6), treći Čukarički (16,5), četvrta Vojvodina (12,65), dok je peti TSC (9). 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili